Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzői nem voltak elégedettek az autójuk teljesítményével a melbourne-i idénynyitón, de azt mondják, bíznak benne, hogy már Malajziában képesek lesznek előrelépni.

Beigazolódtak a Ferrari félelmei az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon: az F14 T lassabbnak bizonyult a Mercedes, a McLaren és valószínűleg a Williams autójánál is, így Fernando Alonso az 5., új csapattársa, Kimi Räikkönen pedig csak a 8. helyen ért célba. A verseny után, amelyen mindketten végig autóvillamossági hibával bajlódtak, hasonló szellemben, nem pesszimistán, de elégedetlenül nyilatkoztak.

„Ezekkel a helyezésekkel nem lehetünk elégedettek. A versenyből legalább kihoztunk valamit, csakhogy az egész hétvége nagyon nehéz volt" – mondta Räikkönen, akinek az elektromos gondjai súlyosabbak voltak a csapattársáénál. „Az autónk néha jónak tűnt, máskor viszont elég trükkösen viselkedett. A legnagyobb pozitívum, hogy lefutottuk a versenyünket, és szereztünk néhány pontot."

Miután a Q2-ben kicsúszott, és megrongálta az autóját, Räikkönen többször elfékezte magát a versenyen is, így veszítve el a pozícióját Valtteri Bottasszal szemben. Ennek ellenére azt mondta, a futam alatt már nem volt komoly gondja a fékekkel, és nem panaszkodott arra sem, hogy túlságosan takarékoskodnia kellett volna a benzinnel.

Räikkönen egy elfékezés után esett vissza Bottas mögé Forrás: Ferrari

„A fékek rendben voltak, csak szemcsésedtek az első gumijam, ezért elöl nem volt tapadás" – árulta el. „Ez volt a fő problémánk, de több tényező kombinációjáról van szó. A helyzetünk nem a legegyszerűbb, előbb-utóbb azonban biztos megtaláljuk rá a megoldást. Addig igyekszünk, amíg nem sikerül. Nem érdekel, hogy egy hétbe vagy egy hónapba kerül. Így van ez néha."

Alonso bízik benne, hogy a Ferrari már Malajziában erősebb lehet a fejlesztések révén, ugyanakkor egyértelműen a csapatra hárította a felelősséget, megjegyezve, hogy „én csak vezetek."

„Nem vagyunk elégedettek a mai teljesítményünkkel, muszáj előrelépnünk" – jelentette ki. „Én nem tudtam megszorongatni a McLareneket a dobogós helyezésekért, Kimi pedig a két Toro Rosso között haladt, pedig tizenkét hónappal ezelőtt megnyerte ezt a versenyt."

„Másfelől viszont ez még csak az első futam volt, ezért nem szabad őrjöngenünk a történtek miatt. Tudjuk, hogy tovább kell dolgozunk, készen is állunk rá, és két hét múlva, Malajziába már remélhetőleg jobb helyzetben érkezünk meg."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!