Vágólapra másolva!
Nem az ütközés miatt esett ki a Q2-ből, a sűrű forgalomban egyébként sem tudott gyorsabb kört futni. Alonso dobogós helyezésben bízik az Ausztrál Nagydíjon, de tart a kieséstől.

A pénteki nehézségek után szombaton is folytatódott Kimi Räikkönen kálváriája az Ausztrál Nagydíjon: a finn csak a 11. helyről kezdheti meg a versenyt, miután az esős időmérő második szakaszában 1,6 másodperccel lassabb kört futott csapattársánál, Fernando Alonsónál. Räikkönen ráadásul a Q2 utolsó perceiben elvesztette uralmát az autója felett, és a korlátnak csapta a Ferrarit, de elmondása szerint ez nem befolyásolta az eredményét.

„Már nem lett volna időm egy újabb körre, ezért amúgy is a bokszba hajtottam volna” – nyilatkozta. „Éppen a kormányon lévő gombokkal játszadoztam, amikor az egyik kerekem kicsit kipörgött, és nekiütköztem a falnak. Az autóm azonban többé-kevésbé rendben van.”

Egyelőre balszerencsésen alakul Räikkönen melbourne-i hétvégéje Forrás: AFP

Räikkönen elismeri, hogy saját hibájából történt a baleset. „Már nem is hajtottam igazán, mégsem tudtam megfogni az autót” – mondta. A finn elárulta, a gyenge szereplés valódi oka az utolsó gyors körében tapasztalt forgalom volt. „Az egyik McLaren nagyon lassan hajtott át az 5-ös kanyaron, és rajta kívül is volt még néhány autó előttünk, de néha megesik az ilyesmi. Pedig vizes pályán gyorsak voltunk, csak a forgalom zavart be.”

Alonso a Q3-ban az 5. helyet szerezte meg, miután a többi élcsapatétól eltérő taktikát alkalmazva az utolsó percekben váltott intermediate abroncsokról esőgumikra. „Szerintem az 5. helyezés jó eredménynek számít ezen a nehéz időmérőn, ha figyelembe vesszük, hogy most először vezettük az autót vizes pályán” – vélekedett. „A Q1-ben szerencsénk volt, hiszen az eső pont a gyorsköröm után érkezett meg, és a Q2-ben is ki tudtam használni, amikor éppen a legjobb állapotban volt a pálya.”

A spanyol úgy érzi, a harmadik sorból rajtolva reális célkitűzés egy dobogós helyezés. „Az sem garantált azonban, hogy egyáltalán célba érünk a futamon. Az elmúlt években biztosra vehettük, hogy ez sikerülni fog, a holnapi versenyen viszont a futam befejezése lesz a legfőbb prioritásunk” – magyarázta. „Lehet, hogy pesszimistának tűnök, de szerintem a pole pozícióból induló versenyző sem lehet 100 százalékig biztos benne, hogy célba ér a versenyen.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!