Vágólapra másolva!
Az istálló számos beállítást kipróbált a problémamentes pénteki tesztnapon, de tudják, hogy még sok munka vár rájuk. Főleg annak örülnek, hogy egész nap megbízható volt az autójuk.

Az elmúlt években küszködő Williams remek formát mutatott a téli teszteken, ezért az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésein komoly várakozás előzte meg a szereplésüket. Az istálló nem is vallott szégyent, bár az első edzésen elért 3. és 4. helyek után délután hátrébb kerültek a tabellán. A csapat azonban nem aggódik, hiszen pénteken egyébként sem a lehető legjobb időeredmény elérésére törekedtek.

„Jó napot zártunk, egyik edzésen sem volt különösebb problémánk az autónkkal” – nyilatkozta Valtteri Bottas, aki délután a 8. helyen végzett, 1,2 másodperces lemaradással Lewis Hamilton mögött. „Sikerült elvégeznünk a tervezett programunkat: különböző beállításokat teszteltünk a rövid és a hosszú etapokon, és sok hasznos adatot gyűjtöttünk. A két edzés között sikerült javítanunk a balanszon. Bár elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, még sokat tehetünk azért, hogy a holnapi időmérőig tovább gyorsuljunk.”

Bottas az 1,2 másodperces hátrány ellenére elégedett volt a tempójával Forrás: AFP

A csapatnál első versenyhétvégéjét teljesítő Felipe Massa is optimista, elsősorban annak örül, hogy problémák nélkül sikerült sok kört futnia. „Semmilyen probléma nem merült fel, ami nagyon pozitív, hiszen ezen a hétvégén fontos szerep jut a megbízhatóságnak” – magyarázta a második gyakorlást a 9. helyen záró brazil. „Ma este még sokat kell dolgoznunk az autónk beállításain, de összességében jó napunk volt, és elégedetten várhatjuk a hétvége hátralévő részét.”

„Az első edzésen a kasztnit és az aerodinamikai elemeket teszteltük, a másodikon pedig a hosszú etapokra, valamint a lágy gumik teljesítményére koncentráltunk” – nyilatkozta a Williams vezető tesztmérnöke, Rod Nelson. „Az autónk teljesítménye a rövid és a hosszú etapokon is biztató volt, és rengeteg hasznos adatot gyűjtöttünk, ami biztosan segít majd a további felkészülésben.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!