Vágólapra másolva!
A spanyol szerint a Ferrari pénteki napja a tervek szerint alakult, de az erősorrendről szinte semmit nem lehetett megtudni. Räikkönen kisebb problémákkal küszködött az első edzésen.

A Ferrari viszonylag elégedetten zárta az Ausztrál Nagydíj pénteki napját, miután Fernando Alonso az első edzésen a leggyorsabb volt, a másodikon pedig csak a két Mercedes tudta megelőzni. Kimi Räikkönen mindkét alkalommal elmaradt csapattársától, de a spanyollal ellentétben ő kisebb nehézségekkel is szembesült.

Alonso az első gyakorlást még fél másodperces előnnyel zárta, a lágy gumikon viszont nem tudott a Mercedesek közelébe férkőzni, ezúttal ő kapott 5 tizedet az élen záró Hamiltontól. Az időeredményekből azonban nem szeretne túl sok következtetést levonni, azt tartja a legfontosabbnak, hogy problémák nélkül teljesíteni tudta a két edzést. „Összességében pozitív napunk volt” – mondta. „Kicsit idegesek voltunk a rendkívül összetett technikai szabálymódosítások miatt, de végül minden jól alakult. A csapat nagyszerű munkát végzett, semmilyen problémával nem találkoztunk.”

Alonso nem sok következtetést tudott levonni az első napból Forrás: AFP

Alonso szerint az Ausztrál Nagydíj első napja után „lehetetlen” megítélni, mennyire tűnik ütőképesnek a Ferrari. „A pénteki edzések szokás szerint nem sokat jelentenek. Majd akkor fogunk többet tudni, ha mindenki ugyanazt a programot futja” – magyarázta.

Kevésbé volt sima a Ferrarihoz 2009 után visszatérő Kimi Räikkönen napja. A finn az első edzésen a 9., a másodikon pedig a 7. helyen végzett, és több mint 7 tizedet kapott Alonsótól. „Meglehetősen nehéz napunk volt - sikerült befejeznünk a programunkat, de az edzéseink nem voltak problémamentesek” – mondta a finn. „Az első gyakorláson veszítettünk egy kis időt, de így is elég adatot sikerült gyűjtenünk ahhoz, hogy kiértékeljük az autónk és a Pirelli gumik viselkedését.”

Räikkönen autója a délutáni edzésen lefulladt egy rajtgyakorlat közben, később pedig a falat is súrolta a bal oldali kerekeivel, de a kisebb bosszúságok ellenére bízik az előrelépésben. „Ma este sok munka vár ránk: meg kell értenünk, mi az, ami nem működött a mai edzéseken, az időmérőn és a versenyen pedig a javulásra kell törekednünk – mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!