Vágólapra másolva!
A csapat húsz éve dolgozik együtt a Mobil 1-gyel, és az évforduló alkalmából az üzem- és kenőanyagot gyártó vállalat logóival rakja tele az autóját a szezonnyitón. A legfeltűnőbb változás az egyszeri festésben az, hogy az oldaldobozok a szokásos ezüst helyett fekete színt kapnak.

A McLaren különleges festésű versenyautókkal vesz részt az Ausztrál Nagydíjon, aminek apropója az, hogy a csapat a huszadik szezonnak vág neki az üzem- és kenőanyagot beszállító partnerével.

Ennek tiszteletére helyezik el nagy méretben a Mobil 1 logóit az autó oldaldobozain és hátsó szárnyán (a tesztek során ide a modell neve, MP4-29 volt felfestve). Mindezt az teszi lehetővé, hogy az istállónak továbbra sem sikerült megállapodnia egy új névadó szponzorral, miután előző partnere, a Vodafone a tavalyi szezon végén nem hosszabbította meg velük a szerződését.

Az autó színvilága alapvetően nem változik, túlnyomórészt ezüstszínű marad, és a csapat által közzétett kép alapján az egyszer használatos sminken az lesz a legfeltűnőbb, hogy az MP4-29 oldaldobozai ezüst helyett fekete borítást kapnak.

Ezzel a festéssel indul Melbourne-ben a McLaren Forrás: McLaren

A McLaren jó formában kezdte a tesztelést, de menet közben nem sikerült úgy fejlődnie, ahogy szeretett volna, ezért a nyers tempóban lemaradt a vetélytársaitól - igaz, a megbízhatóságnak és az üzemanyaggal való hatékony gazdálkodásnak az idény első szakaszában lényegesen nagyobb szerepe lesz, mint az autó gyorsaságának.

A Forma-1 megújult szabályairól készült útmutatónk itt, a pénteken hajnalban kezdődő szezon előzetese pedig itt olvasható.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!