Vágólapra másolva!
A végső győzelem egyelőre nem jár a fejében, de úgy véli, Ausztráliában már legalább részben kiderül, hogy a Mercedesnek lesz-e rá esélye az idén. Nem tart attól, hogy a barátsága Hamiltonnal tönkremegy a kiélezett belharc miatt.

Nico Rosberget csapattársával, Lewis Hamiltonnal együtt a 2014-es világbajnoki küzdelem egyik fő esélyesének tartják, mivel azonban egyelőre csak a tesztek alapján lehetett felmérni az erőviszonyokat, ő egyelőre nem gondol a címszerzésre. Úgy véli viszont, hogy Ausztráliában már kiderül: a Mercedest jogosan tartják-e a favoritok egyikének.

„Egyelőre még említeni sem érdemes ezt a szót, mert majd csak négy nap múlva fogjuk megtudni, hogy lesz-e esélyünk az idén" – mondta, amikor Melbourne-ben a vb-címről kérdezték. Azt ugyanakkor nem tagadta, hogy pozitív előérzettel várja a szezon első hétvégéjét. „Nagyon magabiztos vagyok" – ismerte el. „A tesztelés jól sikerült számunkra. Optimista vagyok, már várom, hogy elkezdődjön. Kezd gyűlni az adrenalin, izgalmas hétvége vár ránk."

Ha a Mercedes valóban a mezőny leggyorsabb autójának bizonyul, Rosberg legkeményebb ellenfele a csapattársa, Lewis Hamilton lesz. A német versenyző elismerte, hogy teljes erőbedobással igyekezett helyzeti előnyhöz. „A hétvégén megint vezettem a szimulátort, együtt dolgozva a csapattal, és újra átfutva mindazt, amit a tesztelés során elsajátítottunk, hogy alaposan felkészülve, az eddigi ismereteink szerint optimális beállításokkal érkezzünk ide" – mondta.

Rosberg magabiztosan várja az idénynyitót Forrás: Mercedes

Rosberg nem tart attól, hogy a barátsága Hamiltonnal megsínyli az egymás elleni világbajnoki küzdelem feszültségét. „Igen, nehéz lesz kezelni a helyzetet. Ha a csapattársak a legnagyobb tétért küzdenek egymással, az nem könnyű. De eddig nem származott gondunk belőle" – magyarázta. „Már gokarttal is harcoltunk a bajnoki címért, és nem volt problémánk... Na jó, volt, de egy hét alatt rendeztük. Biztos vagyok benne, hogy most is képesek leszünk erre."

Bár sokan már előre aggályosnak tartják, hogy az új szabályok miatt a taktika fogja uralni a Forma-1-et, Rosberg nem ért egyet velük. „Az F1 mindig arról szólt, hogy pontosan meg kellett érteni a kihívásokat, jó stratégiát kellett kidolgozni, és meg kellett találni a helyes beállításokat is" – mondta. „Most sem lesz igazán másként."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!