Vágólapra másolva!
Bob Fernley szerint a Force India sokat profitálhat abból, hogy a mexikói a legutóbbi idényt egy élcsapatnál töltötte. Úgy véli, Pérez feltételezett arroganciája is az előnyére válhat.

Sergio Pérez nagy reményekkel érkezett 2013 elején a McLarenhez, de egy csalódást keltő idény után nem hosszabbították meg a szerződését. A mexikói a Force Indiánál kötött ki, ahol a csapat vezetői szerint kamatoztathatja mindazt, amit a McLarennél töltött szezon alatt tanult. A téli teszteken mutatott formájuk alapján sokan a Force Indiától is komoly eredményeket várnak 2014-ben, és a csapatnál úgy érzik, Pérez képes felnőni a feladathoz.

„Óriási előnyt jelenthet számunkra, hogy Checo a McLarentől érkezett, hiszen már azokat a tulajdonságokat is elsajátította, amelyekkel egy élcsapat versenyzőjének rendelkeznie kell” – mondta a helyettes csapatfőnök, Bob Fernley az Autosportnak. „Úgy gondolom, az elmúlt hat hónapban sokkal érettebb versenyző lett. Az agresszivitása megmaradt, de kordában tudta tartani.”

Fernley elismeri, hogy Pérez a 2013-as idény első felében túl forrófejű volt, de „az év második felében nagyon higgadtan versenyzett, és a vezetési képességeit tekintve is nagyot lépett előre.” „Úgy érzem, ezen a területen is sokat profitált a McLarennél töltött időszakban”- mondta.

Péreznek nehéz dolga lesz Hülkenberg ellen Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Noha Pérezről elterjedt, hogy arrogáns viselkedése miatt nehéz vele együtt dolgozni, Fernley szerint a hozzáállása csak segíteni fogja őt a sikerek elérésében. „A versenyzők esetében elengedhetetlen bizonyos szintű arrogancia” – magyarázta. „Különben nem is hinnének magukban.”

„Azt kell gondolniuk, hogy ők a legjobbak a mezőnyben” – folytatta. „Rendíthetetlenül hinniük kell ebben, hiszen ha elkezdenek kételkedni magukban, akkor küszködni fognak.”

Fernley szerint Pérezzel könnyű együtt dolgozni, és külön motivációt jelent számára, hogy csapaton belül Nico Hülkenberggel kell felvennie a versenyt. „Nekünk nem is kell motiválnunk őt, hiszen olyasvalaki mellett kell bizonyítania, akit sokan potenciális világbajnoknak tartanak, és akinek a legyőzése minden egyes alkalommal nagy kihívást jelent majd.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!