Vágólapra másolva!
Nem bízzák el magukat, de erőt merítenek a teszteken nyújtott teljesítményükből. A jó köridőkkel nem hencegni akartak.

A Williams a tesztek során előrelépett a 2014-es szezon legfőbb esélyeseinek sorába. Felipe Massa Jerezben a 2., Bahreinben pedig az 1. helyen végzett a legjobb időeredmények szerinti tabellán, és a tavalyi idényt végigküszködő alakulat új autója annyira megbízható volt, hogy csak a Mercedes tett meg egy hajszállal több kilométert náluk.

Ez a várhatóan nagy kiesési ráta miatt az első versenyeken kiemelten fontos tényező lehet. A Williams vezető tesztmérnöke, Rod Nelson azonban hangsúlyozta, hogy a biztató eredmények ellenére sem bízzák el magukat.

„Elképzelhető, hogy mindenki más legalább 20 kg benzinnel körözött, és Ausztráliában hülyének fogunk tűnni. Éppen ezért inkább megvárom, hogy mi lesz" – mondta, hozzátéve, hogy a csapatnál akkor sem lesznek csalódottak, ha esetleg nem szereznek pontot: „Ha utána emelt fővel nézhetünk tükörbe, mert megtettük, ami tőlünk telt, elégedettek leszünk."

A Williams mindenkire jó benyomást tett a téli teszteken Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

Nelson szerint a Williams csak azért várt a teszt utolsó napjaiig a jó köridőkkel, mert addig nem a tempón volt a hangsúly. „Azt hiszem, ez főként azt a törekvésünket mutatja, hogy elég megbízhatóvá tegyük az autónkat. Erről mindenképpen gondoskodni akartunk, és kopogjuk le, de reméljük, hogy megbízható is marad" – magyarázta.

„Jerezben meg Bahreinben is elvesztettünk egy-egy napot, és tisztában vagyunk vele, hogy a kevés műszaki hiba kulcsfontosságú lesz. Nem akartunk hencegni, csak meg kellett oldanunk a házi feladatunkat, és amíg nem estünk túl rajta, aludni sem tudtam rendesen."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!