Vágólapra másolva!
A Toro Rosso főnöke, Franz Tost szerint a Ferrari viszont még nem teregette ki a lapjait. Bár az ő csapata a sötétben tapogatózik, úgy érzi, a szezon kezdetéig behozható a Mercedes-motoros istállók előnye.

Franz Tost elismerte, hogy a Toro Rosso bő két héttel a 2014-es idény nyitánya előtt még nincs tisztában az esélyeivel. Az első bahreini tesztsorozat négy napja alatt csak 752 km-t tudtak megtenni, bár még ez is több, mint amire a szintén Renault-motoros Red Bull és Lotus képes volt.

„Nehéz felmérni, mert túl kevés időt tudtunk a pályán tölteni. Mind a teljesítményünk, mind a megbízhatóságunk ismeretlen" – felelte a Speed Weeknek, amikor a Toro Rosso kilátásairól kérdezték. Hozzátette ugyanakkor, hogy a közismerten súlyos gyerekbetegségekkel küzdő Renault az utóbbi időben egyértelműen előrelépett. „A rendszereik elkezdtek működni" – mondta. „Melbourne-ig már nincs sok idő, de ha az utolsó bahreini teszten minden összejön, reális esélyünk van rá, hogy utolérjük a Mercedes csapatait."

Abban ugyanis Tost is egyetért a megfigyelők többségével, hogy egyelőre azok állnak a legjobban. „Kétségtelenül a Mercedes gyári csapata vezet, őket a McLaren és a Ferrari követi" – vélte. „Eddig a Williams és a Force India teljesítménye is ígéretes volt. Az a benyomásom, hogy a Ferrari még nem teregette ki a lapjait."

A csapatok csütörtökön kezdték meg az előszezon utolsó tesztciklusát Bahreinben, ahol vasárnapig folytathatják a felkészülést a március 16-i Ausztrál Nagydíjra.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!