Vágólapra másolva!
A texasi pálya elnöke, Eddie Gossage beszólt neki, amiért az egyik NASCAR-versennyel egy napra tette az USA Nagydíjat. Ecclestone azt állítja, nem volt más választása.

Keményen kritizálta Bernie Ecclestone-t a Texas Motor Speedway elnöke, Eddie Gossage, amiért november 2-ára, a NASCAR Texas 500 Sprint Cuppal egy napra időzítette az idei USA Nagydíjat.

„Ezt teljesen hülyeségnek tartom" – jelentette ki Gossage az AP hírügynökségnek. „De nem mondhatnám, hogy meg vagyok lepve, mert Bernie Ecclestone sok hülyeséget csinál. Ennek egyszerűen nincs értelme. Egy év 52 hétből áll. Mégis az volt az egyetlen hétvége, amikor Austinba mehetett a Forma-1? Na ne már..."

Ecclestone azzal védekezett, hogy „nekünk van egy olyan problémánk, ami a NASCAR-nak nincs. Hat jumbo jettel kell körbeutaztatnunk a világon a felszerelésünket, és ennek meg kell találnunk az optimális módját. Hatékonyan kell csinálnunk, észben tartva azt is, hogy a reptereken lehetnek fennakadások. Rendszeresen közbejön valami, de (Gossage) és mások erről semmit sem tudnak."

„Az USA előtti versenyt Oroszországban, Szocsiban rendezik. Ott még sohasem jártunk, de időben el kell majd hagynunk a helyszínt, hogy Austinba érjünk. Ez persze valószínűleg sokkal egyszerűbb lesz, mintha Brazíliába kellene eljutnunk, és onnan kellene átérnünk Abu-Dzabiba."

Míg a NASCAR-nak otthont adó Texas Motor Speedway-nél aggódnak, hogy a két sportesemény megosztja a közönséget, az austini F1-es pálya, a Circuit of the Americas menedzsmentje állítólag nem lát ebben semmilyen problémát. „Beszéltem a COTA főnökeivel, és ők úgy vélik, a NASCAR-nak és az F1-nek eltérő a közönsége, más az ügyfélköre" – mondta Ecclestone. „Elvégre az egyik egy nemzeti sorozat, a másik pedig egy világbajnokság."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!