Vágólapra másolva!
Rob Smedley azonban nem fog közvetlenül vele dolgozni, mert a menetteljesítményi részleget irányítja majd.

A Williams kedden hivatalosan is megerősítette, hogy Rob Smedley náluk folytatja a pályafutását. A szakember évekig az idén ugyancsak a Williamshez átszerződő Felipe Massa versenymérnöke volt a Ferrarinál, de mostantól nem fognak együtt dolgozni, mert Smedley-t egy újonnan létrehozott pozícióba, a menetteljesítményi részleg élére nevezték ki.

Massa versenymérnöke Andy Murdoch lesz, míg Valtteri Bottasé Jonathan Eddolls marad. Mindkettejüket Smedley alá osztották be. A grove-i istálló emellett leigazolta a Marussiától Richard Lockwoodot is, ő a versenystratégiai stábot fogja irányítani a jelenlegi vezető stratégával, Randeep Singh-gel együttműködésben.

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds szerint az új igazolások is megerősítik, hogy a csapat mindent megtesz a hullámvölgyből való kilábalás érdekében. „A Williams változásokon megy keresztül, és az új emberek szerződtetése az ambícióinkat tükrözi" – mondta. „Több szakember is vezető beosztásban csatlakozik hozzánk, hogy megvalósítsuk a céljainkat. Nagyon izgatott vagyok, amiért nálunk üdvözölhetem őket."

Rob Smedley évekig dolgozott Massával Forrás: Ferrari

„A 2014-ben életbe lépő technikai változások a legnagyobbak, amelyeket a pályafutásom során átéltem, ezért fontos volt mélységében megerősíteni a személyi struktúránkat az új szezon kezdetén."

A tavaly mindössze 5 pontot gyűjtő Williams Renault-ról Mercedes motorokra váltott, és az elmúlt hónapok során átfogó tisztújítást hajtott végre. Legutóbb január elején jelentettek be új igazolásokat, amikor megszerezték Craig Wilsont a Mercedestől, Rod Nelsont a Lotustól, valamint Jakob Andreasent a Force Indiától. A tesztek alapján a Williamst a március közepén kezdődő szezon egyik lehetséges meglepetéscsapatának tartják.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!