Vágólapra másolva!
Szóvivője, Sabine Kehm egy német lap értesülését cáfolva ismét változatlannak nevezte az állapotát.

A Focus című német lap hétfőn meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta, az orvosok átmenetileg megszakították Michael Schumacher felébresztését a mesterséges kómából. A Forma-1 hétszeres világbajnokát december 29-én történt, életveszélyes fejsérüléssel járó síbalesete óta tartják mélyaltatásban, de január végén már azt közölték, elkezdték felébreszteni.

Az orvosai már akkor figyelmeztettek rá, hogy a folyamat rendkívül hosszadalmas lehet, és szóvivője, Sabine Kehm szerint ez félreértésekhez vezet. „Ez a fázis nagyon sokáig tarthat, amit sajnos sokan helytelenül értelmeznek" – mondta a DPA hírügynökségnek, ismét „változatlannak" nevezve Schumacher állapotát. Immár sokadszor hangsúlyozta továbbá, hogy a nem közvetlenül a versenyző menedzsmentjétől vagy orvosaitól származó információkat spekulációnak kell tekinteni.

Felipe Massa a múlt héten ígéretes nyilatkozatot tett, amikor elárulta, hogy a jerezi és bahreini tesztek között meglátogatta barátját a grenoble-i kórházban, és úgy érezte, Schumacher „a száját mozgatva" reagált, miközben ő beszélt hozzá.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!