Vágólapra másolva!
Az ausztrál bízik benne, hogy Bahreinben eredményesebb munkát végezhetnek. Máris sokat tanult Vetteltől.

Daniel Ricciardo biztos benne, hogy a Red Bullnak sikerül megoldást találnia a jerezi teszthéten tapasztalt problémákra, és a bahreini gyakorláson már ők is eredményesebb munkát végezhetnek. A két héttel ezelőtti teszt kudarccal végződött a címvédő számára: a jelenlévő csapatok közül ők tették meg a legkevesebb kört – négy nap alatt mindössze 21-et -, és mind a Renault turbómotorjaiban, mind a saját autójuk tervezésében hibákat fedeztek fel.

A látványos jerezi küszködés ellenére a Red Bull biztos benne, hogy a problémák orvosolhatóak: a Renault már sikeresen ki is próbálta a motoron eszközölt változtatásokat, és Christian Horner szerint a bahreini tesztig Adrian Newey is megoldást találhat a hajtáslánc szűk beépítéséből eredő nehézségekre. Ebben reménykedik Ricciardo is, aki állítása szerint már konkrét jelét is látta a fejlődésnek.

Ricciardo Bahreinben több időt töltene az RB10-ben Forrás: Red Bull

„Bízunk benne, hogy Bahreinben minden simábban megy majd” – mondta az AAP hírügynökségnek. „Bár idén minden annyira összetett, hogy semmiben sem lehetünk biztosak, amíg ki nem hajtunk a pályára. Tegnap láttam az autónkat - máris sokat javítottak rajta, ezért remélhetőleg több kört tudunk majd megtenni, és valóban elkezdődhet az idényünk.”

Noha Sebastian Vettel a múlt héten úgy nyilatkozott, nem igazán tudja tanácsokkal ellátni fiatal csapattársát, Ricciardo úgy érzi, máris sokat tanult a négyszeres világbajnoktól. „Az is számít, hogy körülötte lehettem a pályán, vagy a mérnökökkel folytatott megbeszéléseken” – magyarázta.

„Hallhattam, hogyan kommunikál a csapattal. Ezeket természetes úton én is elsajátítom majd, miközben részletesen megfigyelem, hogyan dolgozik. Azt nyilván nem fogja megmondani nekem, hogyan vegyek be egy kanyart – ezen a szinten ezt már mindannyian tudjuk. De nekem már az is segít, ha a színfalak mögött a közelében lehetek.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!