Vágólapra másolva!
A német túraautó-bajnokság első hivatalos tesztjét két hónappal a magyar futam előtt, március 31. és április 3. között rendezik a Hungaroringen. 

Október közepén jelentették be, hogy a világ egyik legszínvonalasabb gyorsasági autóverseny-sorozata, a német túraautó-bajnokság (DTM) 2014-ben a Hungaroringre is ellátogat majd. A hazánkba 1988 után először visszalátogató bajnokság magyar futamát június 1-jén rendezik, a csapatok azonban már két hónappal korábban lehetőséget kapnak a pálya kipróbálására.

A DTM szerdán hozta nyilvánosságra a 2014-es szezont megelőző hivatalos tesztek időpontjait és helyszíneit. A BMW, a Mercedes és az Audi csapataiból álló mezőny március 31. és április 3. között a Hungaroringen, április 14. és 17. között pedig Hockenheimben gyakorolhat majd. A német pályán a közönség számára is megnyitják a lelátókat, azt viszont még nem lehet tudni, hogy a magyarországi teszt látogatható lesz-e. A versenyzők minden nap reggel 9 és délután 5 óra között körözhetnek majd a pályán.

A DTM az idei szezonban is erős mezőnnyel büszkélkedhet: a korábbi Forma-1-es versenyzők közül Timo Glock és Paul di Resta indul majd a futamokon, de a széria pilótája lesz az elmúlt két évben a WSR-ben remeklő Antonio Félix da Costa és a Force India tartalékpilótája, Daniel Juncadella is. A DTM történetében először a széria hét korábbi bajnoka – Di Resta, Mattias Ekström, Gary Paffett, Timo Scheider, Martin Tomczyk, Bruno Spengler és Mike Rockenfeller – is ott lesz a mezőnyben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!