Vágólapra másolva!
A címvédő szerint új csapattársának a saját útját kell megtalálnia, és ez sikerülni is fog neki. Coulthard úgy véli, kettejük közül Vettelen lesz nagyobb nyomás 2014-ben.

Noha a Red Bull új versenyzője, Daniel Ricciardo már többször kijelentette, hogy 2014-ben szeretne „minél többet tanulni” négyszeres világbajnok csapattársától, Sebastian Vetteltől, a német szerint a fiatal ausztrálnak „a saját útját kell megtalálnia”. A címvédő úgy érzi, a változásokkal teli idényben nem sokat tud segíteni Ricciardónak, de szerinte az ausztrál egyedül is boldogul majd a feladattal.

„Idén rengeteg újdonság vár ránk, ezekhez mindenkinek alkalmazkodnia kell” – nyilatkozta Vettel, aki Mark Webber visszavonulása miatt öt év után kapott új csapattársat. „Biztos vagyok benne, hogy (Ricciardo) hamar megtalálja a saját útját – nehezen tudnék neki tanácsot adni, hiszen mindenkinek más a stílusa.”

Ricciardo szeretne tanulni Vetteltől Forrás: Red Bull

„Bár nem rendelkezik akkora tapasztalattal, mint Mark, megérdemelte a helyét, és biztos vagyok benne, hogy feladja nekem a leckét” – tette hozzá az elmúlt négy év világbajnoka. Korábban Ricciardo is úgy nyilatkozott, hogy szeretné felvenni a versenyt csapattársával, nem elégszik meg a másodhegedűs szerepével.

Az eddig csak a HRT és a Toro Rosso színeiben induló ausztrálra sokak szerint nagy nyomás nehezedik Vettel csapattársaként, de a korábbi Red Bull-versenyző David Coulthard ezzel nem ért egyet – szerinte éppen az lehet Ricciardo előnye, hogy nem várják el tőle a német legyőzését. „Ha megszorongatja Vettelt, az emberek azt mondják majd: ’Ez a srác tényleg nagyon gyors’. Ha legyőznie is sikerül, akkor valóban felfigyelnek rá” – nyilatkozta a skót az AAP hírügynökségnek. „Szerintem ez sok szempontból leveszi a terhet Daniel válláról.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!