Vágólapra másolva!
Az újrainduló SEAT Leon Eurocup-ban áll rajthoz a magyar B3 Racing Team színeiben.

Az MTVA Forma-1-es szakkommentátora a tavalyi szünet után 2014-ben visszatér versenypályára, és az újrainduló SEAT Leon Eurocup hat fordulójának tizenkét futamán áll rajthoz a magyar B3 Racing Team színeiben. A csapattársa a hazai Lotus Ladies Cup kétszeres bajnoka, Bús Edina lesz.

A szezon hat európai pályán, a Nürburgringen, Portimaóban, Silverstone-ban, Spában, Monzában és Barcelonában fog zajlani, hétvégenként két különálló időmérővel és futammal. A SEAT egy teljesen új, 1150 kg-os versenyautót épített hozzá 2 literes, 330 lóerős turbómotorral, amelyhez 6 sebességes DSG váltó csatlakozik.

„Örülök, hogy a SEAT Leon Eurocup újraindulásával ismét lehetőségem nyílik színvonalas és erős túraautó bajnokságban versenyezni, a WTCC-s költségvetésnél elérhetőbb árakon, de mégis gyári építésű autóval és technikai támogatással" – mondta Wéber, aki korábban is indult a 2008 és 2010 között már létező sorozatban.

Wéber egy év kihagyás után fog újra rendszeresen versenyezni Forrás: B3 Racing Team

„A tavalyi évet gyakorlatilag kihagytam, így már alig várom, hogy a pályára gördülhessek az új Leonnal, amiben a B3 Racing professzionális háttere és eszközei is segítségemre lesznek, ráadásul újra együtt dolgozhatok korábbi WTCC-s versenymérnökömmel, Bári Dáviddal is. A sorozat utolsó bajnokaként nem is lehet más célom, mint győzelmekért és a bajnoki címért csatázni."

Wéber 2010-ben volt a SEAT Leon Eurocup bajnoka. A következő évben a német Supercopában vett részt, majd 2012-ben a WTCC-ben versenyzett a Zengő Motorsporttal, 15 pontot szerezve.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!