Vágólapra másolva!
Felipe Massa úgy látja, a csapat a jerezi teszt után visszanyerte az önbizalmát, bár tudja, hogy a sikerükre még nem lehet mérget venni.

A Williams tagjainak a végigszenvedett 2013-as szezon után végre újra van okuk mosolyogni – legalábbis Felipe Massa szerint, aki úgy látja, a jól sikerült jerezi teszt és az új igazolások jóvoltából a csapat kezdi visszanyerni az önbizalmát.

„A teszt magabiztosabbá tette a versenyzőket, Valtteri (Bottast) és engem, de a többieket is" – mondta a Ferraritól a Williamshez átszerződő brazil. „Folyamatosan mosoly van az arcomon, és nemcsak az enyémen. Látom, hogy mindenki mosolyog, beleértve a szerelőket és a mérnököket is. Ezt az alkalmazottak önbizalma és a csapat fejlődése szempontjából nagyon fontosnak tartom."

Massa az élen fejezte be a múlt heti teszt nedves pályán rendezett zárónapját, az előzőn pedig 2. lett, így a leggyorsabb kört futó Kevin Magnussentől 0,424 másodperccel lemaradva ő érte el az egész hét 2. legjobb köridejét is. A Williams emellett 4. lett a csapatok között a megtett kilométerek listáján, de Massa tisztában van vele, hogy a sikert még nem vehetik biztosra.

„Nem felejthetjük el, hogy ez még csak teszt. Amiből idén talán még nehezebb következtetéseket levonni, mint tavaly, mert akkor nem változtak a szabályok, most viszont jelentősen átírták azokat" – mutatott rá. „A következő napokban még bármi megváltozhat, de elégedett vagyok mindennel, amit a csapatnál találtam. Jobb, mint amire számítottam."

Massa egyelőre elégedett a Williamsszel Forrás: Williams

„A csapatnak nagyon jó, profi szakemberei vannak. Rengeteg az új arc, és sokan vannak itt, akik pontosan tudják, hogyan kell ütőképes F1-es autót építeni; minden alkalommal, amikor kimegyünk a pályára, érzékelhető az előrelépés. Azt hiszem, éppen amiatt mosolygok, hogy egy ütőképes csapathoz kerültem, amellyel jó együtt dolgozni."

Massa „őrületnek" nevezte azt az idén bevezetett szabályt, amely szerint a szezonzárón a szokásos pontok kétszeresét fogják kiosztani, ugyanakkor a 2008-as idényre utalva hozzátette: „Persze ha segít, mindjárt jó lesz. Ebben a pontrendszerben én már világbajnok lennék."

„Szerintem még nem lehet kijelenteni róla, hogy hülyeség, vagy inkább jó ötlet. Őrületnek tűnik, de lehet, hogy mégis érdekes lesz. Ha a világbajnokság fordulatosan alakul, akár még fel is dobhatja, ha viszont nem, akkor nem lesz semmilyen jelentősége."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!