Vágólapra másolva!
A müncheni bíróság szóvivője is elismerte, nem kizárt, hogy Bernie Ecclestone egy jelentős összeg kifizetésével megúszhatja a börtönbüntetést. Ez Németországban nem számít szokatlannak.

A müncheni ügyészség január közepén döntött úgy, hogy vádat emel Bernie Ecclestone ellen a Gerhard Gribkowsky-féle vesztegetési botrányban, a tárgyalás valószínűleg idén áprilisban veszi kezdetét. Ecclestone-t azzal vádolják, hogy kenőpénz átadásával vette rá a Bayern LB kockázatelemzőjeként dolgozó Gribkowskyt, hogy a valós árnál alacsonyabbra becsülje a német bank részesedését a Forma-1-ben. Gribkowskyt már 2012-ben elítélték, nyolc és fél évet kell börtönben töltenie.

Noha sokan arra számítanak, hogy az ügyészség Ecclestone-t is börtönbüntetésre ítéli, a brit ügyvédje szerint egy bizonyos összeg kifizetésével elkerülhető lehet ez a szankció. Sven Thomas azt állítja, Ecclestone "felkészült a harcra", de a fizetés lehetőségét is mérlegelik. "Nem hiszem, hogy a tárgyalás kezdete előtt meg tudunk egyezni" - nyilatkozta Thomas a pitpass.com-nak. "A per közben azonban mindig van erre lehetőség."

Ecclestone megúszhatja a börtönbüntetést Forrás: AFP/Peter Parks

A müncheni bíróság egyik szóvivője a Daily Mailnek megerősítette, valóban reális lehetőség, hogy Ecclestone az összeg kifizetésével elkerülje a további büntetést. "Németországban a per során van rá lehetőség, hogy egy előre meghatározott összeg kifizetése esetén leállítsuk az eljárást. A pénz egy jótékonysági szervezethez vagy a kincstárhoz kerül. Ez abban az esetben lehetséges, ha a vádlott, az ügyészek és a bíróság is beleegyezik" - nyilatkozta.

A megegyezés állítólag mintegy 300 millió eurójába kerülne a milliárdos üzletembernek, aki elismeri, hogy "a bíró nehéz helyzetben van." "Valakit már börtönbe küldött nyolc és fél évre" - mondta Gribkowskyra utalva. "Azt mondta, ha az ügyészek szeretnék, megfontolná a megegyezés lehetőségét, de ők egyelőre nem kérdezték meg erről."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!