Vágólapra másolva!
Felajánlották neki, hogy folytathatja a versenyzést a GT-programjukban, és vezetheti az F1-es szimulátort is, de ő inkább a sereghajtó pilótaülését választotta. Van der Garde ezzel szemben a Caterham ajánlatát utasította vissza.

Kamui Kobajasi elárulta, hogy a Ferraritól kapott ajánlatot utasította vissza a Caterham F1-es pilótaüléséért. Miután a Sauber 2012 végén nem hosszabbította meg a szerződését, a japán tavaly a hosszú távú világbajnokságban, a WEC-ben volt a Ferrari GT-versenyzője, illetve néhány promóciós rendezvényen vezethette az istálló F1-es autóját is. Felajánlották neki, hogy idén mindezek mellett a szimulátoros munkában is segíthetné a Ferrarit, de ő inkább az F1-ben akart indulni.

„Még mindig csak 27 éves vagyok, tovább kell versenyeznem az F1-ben" – jelentette ki. „Ezért döntöttem a visszatérés mellett. A Ferrari újabb szerződést ajánlott, és Stefano (Domenicali) nem örül, hogy nem fogadtam el. De csakis én választottam így. Kockázatot vállaltam, ez azonban fontos volt számomra."

„A Caterhamnek új energiára van szüksége, és a tapasztalatom a hasznukra válhat. Majd meglátjuk, mire leszek képes. Nagyon magabiztos vagyok."

Kobajasi ingyen versenyez a Caterhamnél Forrás: Caterham

A kis csapatnál nem titkolták, hogy fizetős versenyzőkre van szükségük. Kobajasinak a rajongóitól, még a 2012 végén rendezett gyűjtés során sikerült előteremtenie mintegy 2 millió dollárt, de azt állítja, ő maga egy fillért sem fog keresni.

„Ingyen vezetek, ez az én döntésem volt" – mondta. „Egyszerűen ilyen a hozzáállásom. Mindenképpen kellett nekem ez a munka. Ez tetszik Tony (Fernandesnek) is. Szeretném segíteni a csapatot. Nem érdekel a pénz. Sikeres akarok lenni az életben, és a céljaim között szerepel, hogy hozzájáruljak a csapat felemelkedéséhez."

Közben a Caterham egyik eddigi versenyzője, Giedo van der Garde elárulta, hogy felajánlották neki a szerződéshosszabbítást, ő azonban inkább a Sauberhez ment tartalékpilótának.

„Azért nem fogadtam el az ajánlatot, mert a Saubert jobb lehetőségnek tartom" – jelentette ki. „Idén az lesz a célom, hogy megmutassam, mire vagyok képes, és 2015-ben már a Sauberrel versenyezhessek. Én olyan pilóta vagyok, aki a maximumra törekszik. Nem akarok még egy évet a hátsó fertályban vezetni. Pontokat szeretnék szerezni végre."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!