Vágólapra másolva!
A múlt héten még úgy hírlett, veszélyben van a részvételük, de fellélegezhetnek, mert kedden átmentek az utolsó kötelező törésteszten is.

Bár pénteken még arról szóltak a hírek, hogy a McLaren a Lotushoz hasonlóan lemaradhat az előszezon első, négynapos tesztjéről, mert az autójuk megbukott a kötelező töréstesztek valamelyikén, úgy tűnik, fellélegezhetnek, kedden ugyanis teljesítették az összeset az előírt terhelési próbák közül.

Korábban elég volt, ha a csapatok autói az első versenyig átmentek a törésteszteken, a jelenlegi szabályzat szerint azonban ennek már a tesztelésük megkezdése előtt meg kell történnie. A McLaren szóvivője a múlt héten azt mondta, „az évnek ebben a szakaszában normális, hogy a csapatok minden téren feszegetik a határokat a minél jobb teljesítmény érdekében, és ez alól a töréstesztek sem jelentenek kivételt."

Reggel a Toro Rosso is azt közölte, hogy az autója átment a törésteszteken. A Lotus viszont már korábban elismerte, hogy nem tud majd részt venni a január 28. és 31. között megrendezésre kerülő jerezi gyakorláson, ami az átfogó szabálymódosítások és az előszezon rövidsége miatt a szokásosnál is nagyobb veszteség lehet. Egyelőre csak a Mercedes, a Caterham, a Red Bull, a Toro Rosso, a Ferrari és a Williams fog biztosan elutazni a nyitótesztre.

A grove-i istállónál elárulták azt is, hogy új autójukat, az FW36-ot Valtteri Bottas fogja felavatni: az első két napon ő, a harmadikon és negyediken pedig Felipe Massa vezet majd. Az autót a főhadiszállásukon egyébként már múlt pénteken beindították.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!