Vágólapra másolva!
Az MP4-29 a hírek szerint nem felelt meg az FIA kötelező töréstesztjein, ezért csúszhat a január 28-ára tervezett debütálása.

Olasz lapértesülések szerint a McLaren 2014-es idényre tervezett autója egyelőre nem ment át a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által előírt kötelező törésteszteken, ezért nem biztos, hogy a csapat részt tud venni a január 28-án kezdődő első téli teszten.

A McLaren múlt héten jelentette be, hogy egy online bemutató keretében január 24-én leplezik le az MP4-29 névre keresztelt új autójukat, amiből arra lehetett következtetni, hogy a Lotusszal ellentétben biztosan ott tudnak lenni a négy nappal később kezdődő jerezi gyakorláson. A töréstesztek sikeres teljesítése nélkül azonban nem tudják kipróbálni az új modelljüket, ezért veszélybe került a részvételük.

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier korábban úgy nyilatkozott, biztosan tudja, hogy több csapat is ki fogja hagyni az első gyakorlást. A hírek szerint a sikertelen töréstesztek és ezzel járó csúszás is segített Ron Dennisnek abban, hogy komoly változtatásokat ígérve újra elfoglalja a helyét a 2013-ban gyenge teljesítményt nyújtó McLaren élén.

Az MP-28-assal még dobogót sem tudott szerezni a McLaren Forrás: AFP

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!