Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyura teljes mértékben élvezi a Delta Topco igazgatótanácsának támogatását, a tárgyalás után egyből visszatérne. Továbbra is ártatlannak tartja magát.

Csütörtökön jelentették be, hogy Bernie Ecclestone lemondott a Forma-1 anyacége, a Delta Topco Ltd. igazgatótanácsában elfoglalt pozíciójáról, miután a müncheni ügyészség vádat emelt ellene a Gerhard Gribkowsky-féle vesztegetési ügyben. Ecclestone pénteken megerősítette, hogy csak formálisan mondott le a posztjáról, és az áprilisban várható tárgyalás után rögtön visszafoglalná a helyét.

„Az igazgatótanács összes tagjának egymillió százalékos támogatását élvezem” – idézi Ecclestone-t a The Tepegraph. „Szeretnék, ha továbbra is úgy folytatnám a munkámat, ahogy mindig is tettem.”

„Abban a percben, amikor lezárul a per, már vissza is térek az igazgatótanácsba” – jelentette ki. „Csak annyi történt, hogy néhány hónapja eldöntöttük: ha meg kell jelennem a bíróság előtt, arra az időszakra lemondok a Delta Topco igazgatói székéről.”

Ha elítélik, Ecclestone-nak várhatóan távoznia kell az F1 éléről Forrás: AFP/Peter Parks

Ecclestone hozzátette, a Formula One Management (FOM) élén továbbra is a megszokott módon fogja ellátni a napi teendőket. „Semmi sem változott” – állította. „Csak annyi, hogy ha valamit meg akarok vásárolni, azt csak az igazgatótanács hozzájárulásával tehetem. Ami a versenyekkel és a pályákkal kapcsolatos ügyeket illeti, minden marad a régiben.”

A 83 éves üzletember továbbra is kitart amellett, hogy teljesen ártatlan a vesztegetési botrányban. „Tudom, hogy nem vagyok bűnös Ez biztos” – mondta. „Hogy elítélnek-e, az más kérdés - de az összes angol és német ügyvéd úgy gondolja, hogy nem kellett volna sort keríteni a perre.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!