Vágólapra másolva!
Gokartos évei alatt és a Forma-1-ben is nyert 5-ös rajszámmal, ráadásul a statisztikák szerint is érdemes volt ezt választania. Sutil mindig a maximumra törekszik, ezért választotta a legnagyobb elérhető számot.

Miután az FIA néhány napja nyilvánosságra hozta a versenyzők 2014-től használt állandó rajtszámait, néhányan már azt is elárulták, miért éppen az adott számra esett a választásuk. A pilóták 2 és 99 között választhattak egy számot, amelyet egész Forma-1-es pályafutásuk során megtarthatnak.

A címvédő Sebastian Vettel úgy döntött, 2014-ben megtartja az aktuális világbajnokot továbbra is megillető 1-est, állandó rajtszámnak pedig az 5-öst választotta. Több riválisához, például Fernando Alonsóhoz, Lewis Hamiltonhoz és Daniel Ricciardóhoz hasonlóan a pályafutása korábbi éveiben elért sikerei befolyásolták a döntését.

Vettelt idén még az 1-es rajtszámmal láthatjuk Forrás: AFP

„Azért választottam az 5-öst, mert 2001-ben gokarttal is nagyon sikeres voltam vele, ráadásul 2010-ben is ez volt a számom, amikor először világbajnok lettem” – magyarázta a Sport Bildnek német, aki a statisztikákat sem hagyta figyelmen kívül. A Forma-1 történetében ugyanis az 1-esen kívül az 5-ös az a rajtszám, amivel a legtöbben világbajnokok lettek. „Sok versenyző lett világbajnok az 5-ös számmal, például Michael Schumacher és Nigel Mansell is” – magyarázta Vettel.

A megengdett legmagasabb számot, a 99-est Adrian Sutil választotta. Mint elmondta, ő nem személyes kötődésből döntött mellette, inkább a hozzáállását tükrözi a választása. „Nagyon egyszerű a magyarázat” – mondta. „Életem minden területén a maximumra törekszem.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!