Vágólapra másolva!
Ideiglenesen az öccse, Aziz váltja a tüdőátültetésen átesett Mansour Ojjeht a McLaren Group és a McLaren Automotive igazgatói pozíciójában.

A Forma-1-es istállót is magában foglaló McLaren Group és az utcai autók gyártásával foglalkozó McLaren Automotive igazgatója, Mansour Ojjeh novemberben kettős tüdőátültetésen esett át, ezért átmenetileg le kellett mondania posztjáról. A McLaren Group 25%-át birtokló Ojjeh helyét a lábadozás ideje alatt öccse, Aziz veszi át.

„Mansour Ojjeh a nemrég elvégzett műtét után egy ideig pihen, és a felépülésére koncentrál” – erősítette meg a McLaren egyik szóvivője. „Mansour támogatását élvezve Aziz Ojjeh vállalta, hogy egy időre csatlakozik az igazgatótanácshoz, amíg a bátyja teljesen fel nem épül.”

A szóvivő hangsúlyozta, hogy gyógyulása után Mansour Ojjeh mindenképpen folytatni szeretné a munkát a McLarennél. A 61 éves szaúdi üzletember 1981-ben csatlakozott a McLarenhez, miután – a TAG Group révén – a Williams partnereként került a Forma-1-be. Néhány évvel később részesedést is vásárolt az istállóban. Öccse, Aziz a McLaren több cégénél is dolgozott már az igazgatótanács tagjaként.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!