Vágólapra másolva!
Az évente megrendezett International Challenge of The Stars idei kiadása is sok nagy nevet vonzott. Maga Massa harmadik lett Liuzzi és Buemi mögött.

A korábban a Forma-1-ben is versenyző Tonio Liuzzi nyerte a Felipe Massa által évente megrendezett jótékony célú gokartgála, az International Challenge of the Stars 2014-es fordulóját, amit a múlt hétvégén rendeztek meg Brazíliában.

Az esemény, melynek győztese az Ayrton Sennát ábrázoló trófeát viheti haza, szokás szerint rengeteg nagy nevet vonzott az autósport különféle szakágaiból. A 24 induló között volt számos korábbi F1-es pilóta is: Massán illetve Liuzzin kívül Sébastien Buemi, Antonio Pizzonia, az ifjabb Nelson Piquet, Luciano Burti, Bruno Senna, Ricardo Zonta, Lucas di Grassi és Rubens Barrichello.

Liuzzi végig uralta a pályát, megnyerve az összes szabadedzést, elhódítva a pole pozíciót, majd rajt-cél győzelmet aratva. Az olasznak a verseny elején di Grassit és Julio Campost kellett maga mögött tartania, ők azonban egymással harcolva hátraestek, ami lehetőséget adott rá Bueminek és Massának, hogy magukat a mezőnyön átverekedve 6 illetve 10 másodpercre felzárkózzanak hozzá. Campost végül a 4. helyen intették le, őt Pizzonia és a brazil GT-versenyző, Daniel Serra 4 tizedes közelségben kergette el a célig.

A rendezvényen Massa „Schumi" feliratú sisakot viselt egykori ferraris csapattársa, a síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumacher tiszteletére, és a résztvevők közösen megemlékeztek a húsz évvel ezelőtt Imolában elhunyt Sennáról is.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!