Vágólapra másolva!
A kormány változtatott az importvámokra vonatkozó törvényen, a promóter ezért bízik benne, hogy a jövőben újra színvonalas autósport-eseményeknek adhat otthont az Újdelhi melletti pálya.

Az Indiai Nagydíjat eddig háromszor, 2011 és 2013 között rendezték meg, idén azonban kimarad a Forma-1-es versenynaptárból. Bár az ázsiai ország versenyét nagy várakozás előzte meg, Bernie Ecclestone "politikai okokból" kénytelen volt a futam idő előtti törlése mellett dönteni.

A legnagyobb problémát a rendkívül szigorú indiai importtörvények jelentették, az ország területére beszállított autókra és felszerelésekre ugyanis nagyon magas vámot szabtak ki, és az ügyintézés is rengeteg időt vett igénybe. A Times of India szerint azonban felcsillant a remény a nagydíj visszatérésére, miután nemrég változtattak az importvámokra vonatkozó törvényeken. Az újság úgy tudja, a versenycsapatok felszereléseit ezúttal külön kezelik majd, és amennyiben 30 napon belül elhagyják az országot, jóval alacsonyabb vámot szabnak ki rájuk.

Sameer Gaur, a promóter Jaypee főnöke bizakodva nyilatkozott a fejleményekről. "Úgy tűnik, pozitív változások következhetnek be az indiai autóversenyzésben. Ennél többet viszont nem mondhatunk, amíg nem vizsgáltuk meg alaposabban az új előírásokat" - mondta Gaur.

Az indiai autósport-szövetség elnöke, Vicky Chandhok bízik benne, hogy az új rendelkezés több rangos szériát visszacsábíthat az országba. "Örömmel fogadom a döntést, hogy módosítják a versenyautókra és motorokra vonatkozó importszabályokat" - nyilatkozta. "Ez lehetővé teheti, hogy India számos világszínvonalú, nemzetközi autósport-eseménynek adjon otthont."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!