Az utolsó akadályok is elhárultak az Osztrák Nagydíj elől

Red Bull Ring, Ausztria
Overview of the World Series by Renault in Spielberg, Austria on July 20th, 2013 // Philip Platzer/Red Bull Content Pool // P-20130722-00436 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A helyi hatóságok megadták az összes engedélyt ahhoz, hogy június 22-én futamot rendezhessen a spielbergi Red Bull Ring.

Bár az Osztrák Nagydíj már az FIA által tavaly decemberben kiadott hivatalos versenynaptárban is
szerepelt, véglegesnek akkor még nem lehetett venni, mivel egyes, formalitásnak tekinthető
hatósági engedélyek hiányoztak a megrendezéséhez. Ezeket most megkapta a Spielberg
melletti versenypálya, így immár biztosnak vehető, hogy 2003 után először jövőre ismét Forma-1-es futamot rendezhetnek rajta .

Az egyik ilyen engedély kulcsfontosságú volt a szervezőknek, mert ez teszi lehetővé, hogy népes közönség látogathasson ki a pályára a hétvége folyamán. Eddig ugyanis napi 40 ezer főben volt meghatározva a nézők maximális száma, de a Kleine Zeitung szerint a rendezvény megkapta a „kiemelt jelentőségű” státuszt a helyi hatóságoktól, így már nincs akadálya annak, hogy összesen akár 225 ezer embert is beengedjenek három nap alatt. Úgy számolnak a szervezők, hogy szombaton és vasárnap 80-80 ezer, pénteken pedig 65 ezer néző látogat majd ki a festői szépségű helyen fekvő Red Bull Ringre.

A spielbergi pálya madártávlatból Forrás: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Ausztria először 1964-ben került be a Forma-1 versenynaptárába a zeltwegi katonai reptéren
kialakított pályájával. Ezután 1970-ben volt újra futam a Red Bull Ring elődjének tekinthető
Österreichringen, amely végül 1988-ig minden évben vendégül látta a mezőnyt. 1989-től a pályát biztonsági okokból már nem találták alkalmasnak arra, hogy Forma-1-es versenyt rendezzenek rajta, végül csak az 1997-es, Hermann Tilke által vezetett átépítés után kerülhetett vissza a naptárba, hogy aztán 2003 után ismét egy hosszú szünet következzen.

2004-ben a pálya a Red Bull tulajdonosának, a két Forma-1-es csapattal is rendelkező Detrich
Mateschitznek a tulajdonába került, ekkor nevezték át Red Bull Ringre. Mateschitz a nyomvonalat
változatlanul hagyta, de a pályát övező létesítményeket felújíttatta és korszerűsíttette. 2011-ben
nyílt meg újra a versenypálya, azóta DTM és F2-es versenyeknek is otthont adott már.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!