Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo tisztában van vele, hogy kockázatos lépés volt egy csapatba rakni Alonsót és Räikkönent, de szerinte „mindketten tudják, mi a dolguk”. Fontos, hogy a csapatért, és ne önmagukért versenyezzenek.

A 2014-es idény egyik legizgalmasabb kérdése, hogy a Ferrarinál mire megy majd egymással a két világbajnok, Fernando Alonso és Kimi Räikkönen. Az olaszok Felipe Massa helyére szerződtették le újra a finnt, akinek 2009 végén pont Alonso érkezése miatt kellett távoznia a csapattól.

Alonso az elmúlt négy évben egyértelműen elsőszámú pilótának számított a Ferrarinál, de a legtöbben arra számítanak, hogy Räikkönen nem fogja elvállalni a másodhegedűs szerepét. Az istálló elnöke, Luca di Montezemolo is elismeri, hogy a két bajnok rivalizálása súrlódásokhoz vezethet a csapatnál.

„Valóban veszélyes lehet egy csapatba rakni Alonsót és Räikkönent. A Forma-1-ben azonban minden helyzet potenciális veszélyt rejt magában” – nyilatkozta Montezemolo a Reutersnek. Szerinte az a legfontosabb, hogy mindkét versenyző megértse: elsősorban a csapat érdekeit kell szem előtt tartania.

Alonso elmondása szerint szívesen látja Räikkönent a csapatnál Forrás: AFP

„Szerintem Fernando tudja, hogy nem önmagáért, hanem a Ferrariért versenyez” – mondta. „Räikkönen pedig tudja, hogy a karrierje második felében jár. Két nagyon fontos év vár rá, komoly felelősségekkel.”

Montezemolo biztos benne, hogy mindkét versenyző a Ferrari érdekeit szolgálja majd, hiszen a csapatfőnök Stefano Domenicali „nagyon világosan beszélt velük erről.” Szerinte minden pilóta számára megtiszteltetést jelent a sportág történetének legeredményesebb istállójánál versenyezni.

„Ha valaki csak saját magáért akar versenyezni, erre is sok lehetősége van – megalapíthatja a saját csapatát, vagy elmehet egy másik istállóhoz. A Ferrarinál azonban ezekhez a szabályokhoz kell alkalmazkodnia” – jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!