Vágólapra másolva!
A brit szerint a csapatfőnök távozása sem a Mercedesnek, sem a Forma-1-nek nem jelent nagy veszteséget. Úgy véli, a jövőben is tehetséges szakemberek irányítják majd az istállót.

Bár Lewis Hamilton reménykedett benne, hogy Ross Brawn 2014-ben is a Mercedesnél marad, úgy tűnik, nem tulajdonít nagy jelentőséget a csapatfőnök távozásának. Brawn a szezon végén döntött úgy, hogy elhagyja a németeket, miután egy kevésbé felelősségteljes munkakört ajánlottak fel neki.

Hamilton szerint mindenképpen pozitívum, hogy 2013-ban együtt dolgozhatott Brawnnal, de nem aggódik túlságosan a távozása miatt. „Nem csak miatta döntöttem úgy, hogy a Mercedeshez szerződöm – ennél sokkal fontosabb tényezők is befolyásoltak” – nyilatkozta a Totalrace-nek.

Még nem tudni, Brawn visszatér-e a Forma-1-be Forrás: Mercedes

„Bónuszként fogtam fel, hogy ő is a csapatnál dolgozott. Amikor viszont megérkeztem, láttam, hogy rajta kívül is sok tehetséges emberünk van” – magyarázta Hamilton, aki jövőre Paddy Lowe és Toto Wolff irányítása alatt dolgozhat a németeknél. „Jó főnök volt, megfelelő hozzáállással, ezét nagyszerű légkört teremtett a csapaton belül – ez azonban el is várható egy vezértől.”

Brawn várhatóan csak idén nyáron dönt majd arról, hogy 2015-ben visszatér-e a sportágba. Hamilton szerint a Forma-1-et sem fogja megviselni, ha a szakember a végleges visszavonulás mellett dönt. „Bármelyikünk is távozik, a sport folytatódni fog” – vélekedett. „Ezért nem gondolom, hogy a távozása veszteséget jelentene a sportágunknak.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!