Vágólapra másolva!
A Force India volt az egyetlen esélye a mezőnyben maradásra. Szeretné újra bebizonyítani, hogy megérdemli egy élcsapat ülését.

Sergio Pérez november elején tudta meg, hogy az idény végén távoznia kell a McLarentől, és a mexikói nem titkolja, komolyan aggódott a pályafutásáért. Sereghajtó csapatokhoz ugyanis nem szeretett volna leszerződni, a középmezőnyből pedig csak a Force Indiával tudott komoly tárgyalásokat folytatni. A mexikói éppen ezért nagyon megkönnyebbült, amikor sikerült nyélbe ütnie a szerződést az indiaiakkal.

„Közel jártam ahhoz, hogy elhagyjam a Forma-1-et, hiszen a McLaren nagyon későn döntött a sorsomról. Kisebb csapatokhoz pedig nem voltam hajlandó átigazolni” – mondta az Autosportnak Pérez, akit az újonc Kevin Magnussen vált majd a McLarennél. „Éhes vagyok a sikerre, még szeretnék bizonyítani a Forma-1-ben. Ha a Force Indiánál nem kaptam volna meg az állást, nagyon nehéz lett volna az F1-ben maradnom, de szerencsére sikerült.”

A Force India múlt héten jelentette be Pérez szerződtetését Forrás: Force India

Pérez legnagyobb célja az lesz 2014-ben, hogy bebizonyítsa, ismét megérdemel egy helyet valamelyik élcsapatnál. „Ezt tavaly is megtettem, ezért nincs okom azt hinni, hogy nem sikerülhet újra. Bízom a tehetségemben, és tudom, mire vagyok képes” – jelentette ki. A mexikói elismeri, hogy csalódottan vette tudomásul a McLaren döntését, de igyekszik a legtöbbet kihozni jelenlegi helyzetéből.

„Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, és ez különösen igaz a Forma-1-re. Remélem, ha néhány év múlva visszatekintek a pályafutásomra, azt mondhatom, hogy ez volt a legjobb, ami történhetett velem” – mondta. „Remélhetőleg jót tesz a karrieremnek, hogy csatlakoztam a Force Indiához. Komoly céljaim és álmaim vannak, ezeket meg szeretném valósítani.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!