Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo szerint túlságosan mesterkélt a 2014-ben életbe lépő szabály. A Ferrari elnöke egy találkozóra hívja a csapatokat, hogy a Forma-1 jövőjéről beszéljenek.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo aggódik a Forma-1 jelenlegi helyzete miatt, ezért januárban egy maranellói találkozóra hívja az összes istállót, hogy megvitassák a sportág jövőjével kapcsolatos kérdéseket. A múlt hétfőn elfogadott új szabályok sok bizonytalanságot okoztak az istállók körében, ezért Montezemolo szerint meg kell teremteni a lehetőséget, hogy nyugodt körülmények között az összes csapat kifejthesse a véleményét.

„Szándékomban áll az összes csapatot meghívni Maranellóba – nem egy konkrét ügyet akarok megvitatni, amely esetleg előnybe hozhatna egy istállót, hanem általánosságban szeretnék beszélni a Forma-1 helyzetéről” – mondta az elnök, tagadva, hogy a Ferrari a saját érdekeit tartaná szem előtt a megbeszélésen.

„Építő jellegű beszélgetést szeretnék tető alá hozni, ahol nem kerül szóba, hogy ki mennyire versenyképes. A Forma-1 jellegéről szeretnék beszélni a csapatokkal” – idézi Montezemolót az Autosport. „Javaslatokat kell tennünk anélkül, hogy bárkit is a sarokba szorítanánk, és nyílt lapokkal kell játszanunk.”

A Ferrari aggódik a sportág jövője miatt Forrás: AFP

Montezemolo utalt rá, hogy a múlt héten elfogadott szabályokon kívül az ügyfélautók engedélyezéséről is komolyan szeretne beszélgetni a többi istálló vezetőjével. A dupla pontokat érő idényzáró ötlete egyébként neki sem tetszik, de szerinte Bernie Ecclestone a szavazás előtt komoly nyomás alá helyezte a csapatokat, mert a televíziós társaságok izgalmasabb csatát szeretnének látni a bajnoki címért. „Én nem rajongok az ötletért” – mondta. „Túlságosan mesterkéltnek tűnik, de majd meglátjuk.”

Bár a csapatok elméletileg még megvétózhatnák az új szabályt, Montezemolo szerint 2014-ben még biztosan érvényben lesz a dupla pontos rendszer. „Vannak kétségeim efelől” – mondta a szabály esetleges eltörléséről. „Igazából ugyanis akkor ítélkezhetünk felette, ha egy évig már teszteltük a rendszert. Majd meglátjuk, mi történik, még túl korai megmondani.”

„Azt az érzetet sem akarok kelteni, hogy a csapatok először igent mondtak az ötletre, most pedig neme. Nekem személy szerint vannak kétségeim a szabállyal kapcsolatban, de erről már négyszemközt is beszéltem (Jean) Todttal és Bernie-vel.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!