Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyurának szokásos karácsonyi képeslapján a Concorde Agreement megkötésének vicces interpretációja látható.

Bernie Ecclestone-nak régóta szokása egy rendhagyó karácsonyi képeslappal köszönteni a Forma-1 szereplőit, és idén sem okozott csalódást. A 2013-as kártyán egy esküvő látható: a vőlegény Jean Todt, a menyasszony Ecclestone, a pap, aki összeadja őket, pedig nem más, mint a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo.

A násznépben könnyen felismerhetőek a csapatfőnökök, mint Stefano Domenicali, Eric Boullier, Vijay Mallya, Christian Horner, Frank Williams, Monisha Kaltenborn vagy Ross Brawn, míg a kifutó másik oldalán a versenyzők ünnepelnek. Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton karikatúrája például különösen jól sikerült, akárcsak Felipe Massáé, akinek az arcán még egy könnycsepp is legördül a meghatottságtól. Domenicali, mint aki jól végezte dolgát, szenteskedő arckifejezéssel figyel a háttérben.

Ecclestone és Todt esküvője látható a 2013-as üdvözlőlapon. Forrás: F1

A levegőből konfetti helyett a Concorde Agreement példányai hullanak. A szatirikus jelenet témáját éppen a Forma-1 új keretszerződésének véglegesítése szolgáltatta, amelyet hosszas huzavona előzött meg, mire megköttetett a frigy Ecclestone és az FIA-nak a bevételekből nagyobb részt követelő Todt között. A kép slusszpoénja, hogy annak csak a kezeit látjuk, aki a háttérből vezényli az eseményeket...

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!