Vágólapra másolva!
Az ausztrál honfitársa és utódja, Daniel Ricciardo nem hiszi, hogy a Red Bull szándékosan szabotálta a saját versenyzőjét.

A Toro Rossótól előléptetett Daniel Ricciardo jövőre elfoglalja honfitársa, a visszavonuló Mark Webber helyét a Red Bullnál. Bár sokakban az a benyomás alakult ki, hogy az ausztrál versenyző autója hajlamosabb volt a meghibásodásra, mint csapattársáé, Sebastian Vettelé, Ricciardo semmilyen szándékosságot nem sejt a jelenség mögött.

„Amikor Mark autójában elromlott valami, nem hívtam fel a Red Bullt azzal, hogy hé, ez miért történt?" – mondta az Autosportnak. „A miérteket tehát nem ismerem, de ahogy én látom, ez pusztán a véletlenen múlt. Legalábbis kívülről nagyon így tűnik, és nem látok rá okot, hogy egy csapat miért akarná direkt megnehezíteni az egyik versenyzője életét. Nem úgy megyek hozzájuk, hogy aggódom emiatt."

Noha Webbernek nem volt zökkenőmentes a kapcsolata a Red Bull-lal, Ricciardo hangsúlyozta, hogy nem az ő tapasztalataira hagyatkozva fog viszonyulni a csapathoz. „Nem túlzás azt állítani, hogy Mark nem volt száz százalékig jóban a csapattal, de csak azért, mert mindketten ausztrálok vagyunk, még nem lesz priuszom náluk" – vélte. „Friss szemlélettel megyek oda, ahogy kell."

Ricciardo pozitív szemlélettel érkezik a Red Bullhoz Forrás: Red Bull

„A saját érdekemben pozitívan gondolkodva fogok hozzájuk érkezni, és igyekszem önállóan megvetni a lábamat" – tette hozzá a 24 éves versenyző, akinek az eddigi legjobb eredménye a Sanghajban és Monzában elért 7. hely volt.

„Természetes, hogy a csapatnál Seb az első, hiszen ő már négy vb-címet szerzett, nekem tehát ki kell érdemelnem a helyemet, de biztos vagyok benne, hogy nyitva fogják hagyni előttem az ajtót."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!