Vágólapra másolva!
A német bízik benne, hogy a szabályváltozásoknak köszönhetően 2014-ben elkaphatják az osztrákokat. Toto Wolff szerint azonban még korai a bajnoki címre gondolniuk.

A Mercedes 2013-ban mutatott formája alapján Nico Rosberg biztos benne, hogy a csapat jövőre képes lesz felvenni a versenyt a Red Bull-lal a bajnoki címért. A németek idén a konstruktőri bajnokság 2. helyén zárták az idényt, de a szezon felétől kezdve esélyük sem volt legyőzni a Red Bullt. Rosberg azonban úgy véli, az istálló jövőre is képes lesz annyit fejlődni, mint idén.

„Óriásit javultunk, és mindenki hisz benne, hogy ez a csapat képes legyőzni a Red Bullt” – mondta az idén két futamon diadalmaskodó német „A téli szünet során hatalmasat léptünk előre, és megmutattuk, milyen versenyképesek vagyunk, milyen nagyszerű autónk van. A csapatból mindenki úgy gondolja, hogy képesek vagyunk a bajnoki győzelemre – nem mintha eddig nem hittünk volna benne, de most már tényekkel is alátámaszthatjuk ezt.”

A Red Bull többi riválisához hasonlóan Rosberg is abban bízik, hogy a 2014-ben bevezetésre kerülő új szabályoknak köszönhetően felzárkózhatnak a címvédőhöz. „Nem csak az autó, hanem a motor szempontjából is óriási lehetőség vár ránk – mindenki számára nagy kihívást jelent, hogy összerakja a csomagot” – magyarázta. „Úgy gondolom, mi készen állunk erre a kihívásra. Örülök, hogy nem egy évvel korábban vezették be az új szabályokat, akkor még nem lettünk volna olyan jók. Ez a megfelelő pillanat, most már készen állunk.”

A Mercedes három futamgyőzelmet aratott 2013-ban Forrás: AFP

Rosberget az sem aggasztja, hogy az új autók miatt a pilótáknak várhatóan változtatniuk kell a vezetési stílusukon. „Versenyzői szemszögből nézve is nagyon örülök a változásoknak. Kifejezetten élvezem a vezetés technikai oldalát – talán szenvedélynek is nevezhetném ezt, hiszen tényleg nagyon érdekel. Megpróbálom a legtöbbet kihozni az új szabályokból.”

A Mercedes ügyvezető igazgatója, Toto Wolff azonban úgy véli, jövőre még nem lesz reális esélyük a bajnoki cím megszerzésére. Hiába javultak ugyanis rengeteget a 2012-es idény második feléhez képest, a Red Bull így is óriási előnnyel zárta a szezont. „Ha megnézzük, milyen egyenletes teljesítményt nyújtott a Red Bull az előző négy évben, azt kell mondanom, hogy továbbra is ez a csapat lesz a mérce” – nyilatkozta.

„Nekünk még várnunk kell egy kicsit. Még mindig csak most áll össze a csapatunk – rajtunk múlik, hogy mikor tudjuk magasabb szintre emelni a teljesítményünket. Úgy érzem, két éven belül a bajnokságért harcolhatunk. Hogy mikor szerezhetjük meg a címet? Ezt nem tudom megmondani, csak egy kristálygömbből lehetne kiolvasni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!