Vágólapra másolva!
Anthony Hamilton kártérítési pert indított a skót ellen, akit korábban ő menedzselt, de aki szerinte a jó hírnevét csorbítva bontott vele szerződést.

Szerdán sor került az első bírósági tárgyalásra abban a perben, amelyet Lewis Hamilton édesapja, Anthony indított a Force India versenyzője, Paul di Resta ellen. Az idősebb Hamilton azért követel kártérítést a korábban általa menedzselt skóttól, mert az szerinte anyagi kárt okozott neki, és a jó hírnevét is csorbította, amikor hamis vádakra alapozva bontott vele szerződést.

Hamilton a bíróságon azt mondta, Di Resta állításai nyomán „a sajtóban sok negatív hír jelent meg, ami komoly hatást gyakorolt a családi életemre és az üzleti vállalkozásaimra" is. A skót viszont újfent kijelentette, hogy Hamilton „nem kellően professzionális szemlélettel próbált szponzorokat szerezni nekem. Teljes kudarcot vallott."

Az ügy egyik sarokpontja, hogy Hamilton állítólag átverte Di Restát: azt állította neki, hogy 2 millió euróért vásárolhatna meg egy szponzori csomagot a Force Indától, de amikor a skót közvetlenül a csapathoz fordult, kiderült, hogy az ár valójában csak 1 millió. Di Resta ez után menesztette Hamiltont.

Forma-1, Lewis Hamilton, Anthony Hamilton Forrás: AFP

Akit az alperes ügyvédje a bíróságon most azzal gyanúsított meg, hogy a BlackBerryjén emaileket dátumozott át, meghamisítva a bizonyítékokat. Hamilton tagadta ezt, azt állítva, hogy a dátumokat manipulálni technikailag sem lehetséges, Di Resta jogi képviselője azonban nem adott hitelt a vallomásának, rámutatva, hogy korábbi IT-menedzserként értenie kell hozzá. További gyanúra ad okot szerinte, hogy a doboz, amelyben Hamilton telefonjai, számítógépe és videokamerája voltak, a legutóbbi költözés során állítólag elveszett, de ő ezt a rendőrségen nem jelentette be.

A bírósági eljárás várhatóan január 17-ig fog tartani, ítélet azonban valószínűleg csak a hónap végén születik majd az ügyben.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!