Vágólapra másolva!
Legalábbis a McLaren főnöke, Martin Whitmarsh szerint. Marc Gené viszont inkább a Ferrarira szavazna.

Bár a legtöbben úgy vélik, hogy a Red Bull a turbómotorok és az új aerodinamikai szabályok ellenére is megtartja majd a vezető helyét, a McLarent irányító Martin Whitmarsh nincs meggyőződve erről.

„Aki azt mondja, legyen akár a Red Bull, hogy teljesen magabiztos a világbajnoki esélyeit illetően, az téved" – mondta 2014-ről az Autosportnak. „Nekem az a gyanúm, hogy a Mercedes lesz a legerősebb. Azért állítom ezt, mert lehet ugyan, hogy kissé elfogult vagyok, de elég alaposan ismerem a három motorszállító költségvetését is."

„Szerintem a Mercedesnek jó büdzséje van, jók a létesítményei és a szakemberei is. Nincs teljes rálátásom erre, mint ahogy senkinek, de az emberek zöménél azért egy kicsit többet tudok. Ha jövőre teljesen szabadon választhatnék a motorok közül, mindenképpen a Mercedes-Benzre szavaznék."

A Mercedes GP régóta 2014-re tervezi a nagy áttörést, amikor végre harcolhat majd a világbajnoki címért. Whitmarsh ugyanakkor reméli, hogy a 2015-től Honda motorokra váltó McLarennek is lesz esélye erre. „Minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy képesek legyünk rá? Igen. Úgyhogy képesek is leszünk. De vajon biztos vagyok benne, hogy összejön? Nem" – ismerte el Whitmarsh.

Whitmarsh jövőre a Mercedest várja az élre Forrás: AFP

A Ferrari tesztpilótája, Marc Gené viszont a saját csapatára fogadna inkább. „Minden területen javultunk, ahol javulnunk kellett" – jelentette ki a spanyol AS-nek. „Szerintem tavaly és az idén hoztunk néhány kifejezetten jó stratégiai döntést, ebből a szempontból már a legerősebb csapatok közé tartozunk. Fejlődtünk a bokszkiállások terén is."

„Három évvel ezelőtt elkezdtük fejleszteni a különféle részlegeket, és felújítottuk a szélcsatornát is, leigazoltuk (James) Allisont, valamint több más szakembert. Zajlik az átszervezés."

Gené megjegyezte továbbá, hogy „a címvédő csapat mindig előnyből indul, de ha változnak a szabályok, akkor kevésbé, mint egyébként."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!