Vágólapra másolva!
Nem csak azért fogadta el korábbi csapata ajánlatát, hogy maradhasson az F1-ben. Nagy lehetőséget lát az egyre javuló istállóban. Beletörődött, hogy a Lotus üléséről a pénz miatt maradt le.

Nico Hülkenberg azt állítja, nem csak ideiglenes állomásként tekint a Force Indiára, hanem a jövőjét is el tudja képzelni az egyre versenyképesebbé váló csapatnál. A mezőny egyik legígéretesebb tehetségének tartott németnek arra is volt esélye, hogy a Ferrarinál vagy a Lotusnál kössön ki 2014-ben, ezért egyesek szerint a Force Indiával kötött szerződését csak kényszermegoldásnak tartja, amíg le nem igazolja egy élcsapat.

„A szerződés részleteiről nem kívánunk beszélni, de nyilvánvalóan több mint egyéves megállapodást kötöttem a csapattal” – nyilatkozta Hülkenberg, aki 2011-ben tesztpilótaként, 2012-ben pedig versenyzőként dolgozott az indiaiaknál. „Örülök, hogy visszatérhetek. Úgy gondolom, de legalábbis remélem, hogy az istálló képes lesz összerakni egy versenyképes csomagot, amellyel különleges dolgokat érhetünk el jövőre.”

Hülkenberg egy sauberes kitérő után tér vissza a Force Indiához Forrás: Sauber

Hülkenberg úgy érzi, a csapatnál töltött éveinek köszönhetően könnyen sikerül majd beilleszkednie. Szerinte a Force India pozitív irányba változott, amióta legutóbb náluk versenyzett, ezért reméli, hogy egyre nagyobb sikerekben lesz részük. „A motorszállító partnerük kiválasztásánál is jó döntést hoztak, és az istálló egyébként is egyre nagyobb lesz – az egész szervezet folyamatosan növekszik.”

A 26 éves német elmondta, nem bosszankodik amiatt, hogy a Lotus üléséről a pénzügyi támogatással érkező Pastor Maldonado miatt maradt le. „Úgy gondolom, erről mindenkinek megvan a saját véleménye” – magyarázta. „Nem hiszem, hogy ez újdonság lenne, már évek óta létezik ez a jelenség. Vannak versenyzők, akik anyagi támogatással érkeznek, és valószínűleg profitálnak is belőle.”

„Én nem tudok ilyesmit ajánlani a csapatoknak, ezért más módon kell megdolgoznom a helyemért. Ezt el kell fogadnom” – mondta Hülkenberg, akit a 2010-es idény után pont Maldonado érkezése miatt vesztette el az állását. „Nem ez az első eset, hogy így jártam, a Williamsnél is hasonlóképpen vesztettem el a helyemet.”

„Őszintén szólva nem sokat gondolkozom ezen. Inkább fontosabb dolgokra fordítom az energiámat, szeretném egyenesbe hozni a karrieremet.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!