Vágólapra másolva!
Szerinte Hamilton példája 2007-ben megmutatta, hogy egy újonc is lehet sikeres a McLarennél. Már nagyon várja, hogy Forma-1-es autóval versenyezhessen Spában.

Kevin Magnussen szerencsésnek tartja magát, amiért jövőre a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, Jenson Button mellett debütálhat a McLarennél. A 21 éves dán úgy érzi, Button sokat segíthet neki Forma-1-es pályafutása kezdetén, bár arra törekszik, hogy már az első idényében felvegye a versenyt csapattársával.

„Készen állok arra, hogy tanuljak Jensontól, hiszen óriási tapasztalata van” – mondta a tizenötödik F1-es idényére készülő csapattársáról. „Szeretném a legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből – nagyszerű csapattársam lesz.”

A McLaren fényes jövőt jósol Magnussennek Forrás: McLaren

Bár sokan kételkednek benne, hogy a McLaren jól döntött, amikor egy fiatal újoncra cserélte le Sergio Pérezt, Magnussen Lewis Hamilton példájából merít önbizalmat. A brit az első idényében, 2007-ben egyenrangú ellenfele volt kétszeres világbajnok csapattársának, Fernando Alonsónak, és az utolsó futamig harcban állt a világbajnoki címért. Magnussen reméli, hogy az általa „fantasztikus” versenyzőnek tartott Hamiltonhoz hasonlóan jó eredményekkel mutatkozhat be.

A Formula Renault 3.5-ös széria idei bajnoka elmondta, már nagyon izgatottan várja a márciusi idénynyitót. „Nem tudok egy dolgot kiemelni, a Forma-1 nyújtotta kihívás önmagában is nagyon izgalmas. Leginkább annak örülök, hogy a McLarennél versenyezhetek” – mondta, majd hozzátette, a Belga Nagydíjat a többi versenynél is jobban várja. „Az Eau Rouge fantasztikus kanyar, és a 2014-es autókkal újra nagy kihívást állíthat elénk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!