Vágólapra másolva!
Egyelőre egyetlen csapat mellett sem kötelezi el magát, legalább féléves szünetet tart. Örül, hogy egy sikeres év után hagyja ott a Mercedest.

Ross Brawn a múlt héten erősítette meg, hogy a hónapok óta tartó híreszteléseknek megfelelően az év végén elhagyja a Mercedest. A jövőjéről akkor nem nyilatkozott, most azonban elárulta: nem zárkózik el az F1-es visszatérés elől, előtte azonban legalább fél évig pihenni szeretne. Ezzel biztossá vált, hogy a találgatásokkal ellentétben sem a Ferrarival, sem a Williamsszel nem egyezett meg a következő szezonra.

„Szükségem van egy kis szünetre, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább” – nyilatkozta a Mirrornak Brawn, aki 2008-ban került az akkor még Hondaként szereplő csapat élére. „Néhány hónapig pihenni fogok, talán focimeccsekre járok majd. A folytatásról valószínűleg nyár környékén fogok dönteni.”

Brawn azt állítja, jelenleg „fogalma sincs”, hogyan alakul a karriere, de más versenysorozatban valószínűleg nem fogja kipróbálni magát. „Úgy gondolom, ha visszatérek az autóversenyzéshez, akkor megint a Forma-1-ben fogok dolgozni” – mondta, majd hozzátette, minden lehetőségre nyitott. „A döntésem azon múlik majd, hogy mi nyújtja számomra a legnagyobb motivációt, és milyen ajánlatokat kapok.”

Brawn a 2014-es idényre még nem tér vissza a Ferrarihoz Forrás: AFP

Brawn elismerte, hogy azért távozott a Mercedestől, mert „kicsit másképp képzeltem el a csapat irányítását, mint a menedzsment néhány tagja.” Régóta tudni lehetett, hogy a németek a jövőben Paddy Lowe-ra és Toto Wolffra bízzák az istálló vezetését, Brawn pedig nem akart egy alacsonyabb pozícióban a csapatnál maradni.

„Azt hiszem, számomra úgyis véget ért volna egy korszak, és ezt nem akartam elrontani” – mondta az 59 éves szakember. „Emelt fővel szerettem volna távozni. Idén elég jó évünk volt, úgy érzem, fantasztikus alapokat raktunk le a következő szezonra.”

A gyári csapatként negyedik idényét teljesítő Mercedes idén volt a legsikeresebb: Nico Rosberg és Lewis Hamilton összesen három futamgyőzelmet aratott, az istálló pedig megszerezte a második helyet a konstruktőri bajnokságban.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!