Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy a Mercedesnek nehéz lesz pótolnia a szakembert, aki reményei szerint nem megy horgászni túl hosszú időre.

A Mercedes GP ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója, Niki Lauda elismeri, hogy Ross Brawn hiányozni fog a csapatnak. Bár Lauda igyekezett maradásra bírni a brit szakembert, ő csak akkor folytatta volna, ha továbbra is az istálló főnöke lehet, ezért végül a távozás mellett döntött. A helyét ketten foglalják el: Toto Wolff a gazdasági, a McLarentől leigazolt Paddy Lowe pedig a sportszakmai ügyekért felel majd.

„Kétségkívül Ross volt az egész csapat agytrösztje, úgyhogy amikor végleg elmegy horgászni, nagy űrt fog hagyni maga után" – mutatott rá az Autosportnak Lauda. „Paddynek és Totónak rendkívül jó munkát kell majd végeznie, hogy folytathassa mindazt, amit Ross elkezdett, különösen idén, amikor a csapatunk az ötödik helyről előrelépett a másodikra. Ennyire magasan már ritka a levegő."

Lauda a jövőben is számít Brawnra Forrás: Mercedes

Lauda ugyanakkor biztos benne, hogy Wolff és Lowe képes lesz Brawn nyomdokaiba lépni. „Igen. Muszáj is lesz nekik" – hangsúlyozta. „Paddy a technikai képzettségével ideális választás volt a csapat számára, Toto pedig jól ért az üzleti ügyekhez. Megvan bennük a potenciál, ezért vettem rá őket, hogy vállalják el a feladatot.

Bár a Ferrarival kapcsolatban is felmerült a neve, egyelőre nem világos, hogy Brawn később folytatja-e a Forma-1-es pályafutását. Lauda nem csodálkozna, ha visszatérne. „Nagyon jó viszonyban vagyunk. Folyamatosan kapcsolatban állunk egymással" – árulta el. „Bízom benne, hogy eleinte nem megy horgászni olyan hosszú időre, hogy ne tudjam elérni, ha tanácsra lesz szükségem. Fogalmazzunk úgy, hogy mi ketten barátságban válunk el."

„Mostantól azonban az új srácok kormányoznak. Meg kell mutatniuk, hogy mire képesek."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!