Vágólapra másolva!
Beszólt eddigi csapatának. Egyre valószínűbb, hogy távozik, és átigazol a Sauberhez.

Adrian Sutil nemrég arról számolt be, hogy sikerült biztosítania a jövőjét a Forma-1-ben, sőt célzott rá, hogy továbbra is Mercedes motorokkal fog versenyezni egy brit székhelyű csapatnál. Ebből sokan azt a következtetést vonták le, hogy maradhat a Force Indiánál, ez azonban egyre kevésbé valószínű, mert az újabb hírek szerint eddigi alakulata teljesen lecseréli a pilótapárosát, és a Nico Hülkenberg-Sergio Pérez kettőssel vág neki a 2014-es szezonnak.

Erre utal Sutil legutóbbi, a Force Indiát kritizáló nyilatkozata is. „Szerintem én szép munkát végeztem náluk" – mondta az Auto Motor und Sportnak a német. „Talán vétettem egy-két kisebb hibát, de összességében minden rendben volt. Ugyanakkor sok jó eredményt eldobáltunk a balszerencse, a riválisok és az elbaltázott bokszkiállások miatt. Ilyesmit korábban soha nem tapasztaltam."

„Rengeteg lehetőséget elszalasztottunk. Az autónk kezdetben nagyon jól ment, de a kis csapatokkal éppen ez a probléma: amikor hirtelen kapnak egy esélyt, azt muszáj kihasználniuk."

Sutil nem kímélte a csapatát Forrás: AFP

A Force India a szezon felén túl, a Magyar Nagydíj után még a McLarent is megelőzve, 59 ponttal 5. volt a konstruktőri összetettben. A gumikon végzett változtatások miatt azonban a fennmaradó kilenc versenyen csupán 18 ponttal gazdagodtak, és egy hellyel hátrébb csúsztak a ranglistán.

Sutil az egyéniben közvetlenül csapattársa, Paul di Resta mögött végzett, bár 48:29 pontarányban kikapott tőle. Szerinte „az autónk valójában nem volt különösebben jó. Lényegében minden lehetséges probléma előfordult vele: túlkormányzottság, alulkormányzottság, a lassú és a gyors kanyarokban egyaránt. Versenyzőként nem tehettünk sokat ez ellen."

„Az autónk végeredményben egy répa volt" – tette hozzá a narancssárga Force Indiáról. „Semmi nem működött rajta igazán."

Sutil a teljes F1-es pályafutását a Force Indiánál illetve annak jogelődjénél, a Spykernél töltötte, de most a Sauberhez szerződhet.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!