Vágólapra másolva!
Továbbra is használhatja a népszerű mikroblogot, de a csapatáról nem nyilvánulhat meg rajta.

A Rai Uno olasz tévécsatorna információi szerint a Ferrari megtiltotta Fernando Alonsónak, hogy a csapatról írjon a Twitteren, amelynek ő az egyik leglelkesebb felhasználója a Forma-1-es versenyzők közül.

„Le fogjuk tiltani őt a Twitterről" – mondta a cég elnöke, Luca di Montezemolo. „Habár Alonso, mint mindenki más, azt írhat a Twitteren, amit akar, a Ferrarival kapcsolatos információkat a Ferrarinak kell kommunikálnia."

Alonsónak csaknem 1,9 millió követője van a mikroblogon, amely főként éppen azért népszerű a szurkolók körében, mert a versenyzők üzenetei ott közvetlenül, a csapatuk sajtóosztályának beavatkozása nélkül jutnak el hozzájuk. Az istállók vezetését ugyanakkor pontosan ez aggasztja.

A tavalyi Indiai Nagydíj után, amikor összekülönbözött a Ferrari technikai igazgatójával, Pat Fry-jal, dühében Alonso is a Twitteren akart kitálalni. A leghíresebb eset azonban az volt, amikor Lewis Hamilton 2012 szeptemberében kitweetelte a McLaren egyik szigorúan bizalmasnak számító telemetriai grafikonját, mert bosszantotta, hogy a belgiumi időmérőn egy beállítási hiba miatt szenvedett vereséget Jenson Buttontól.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!