Vágólapra másolva!
A pole-ra hajtott, ezért vállalta be a kelleténél hamarabb a köztes esőgumikat. Kovalainen elismeri, hogy egyszerűen túl lassú volt.

A Lotus csalódottan fejezte be a Brazil Nagydíj időmérő edzését, miután Romain Grosjean 1,258 másodperces hátránnyal csak a 6. rajtkockát szerezte meg, a hétvége korábbi edzésein esőben gyorsnak tűnő Heikki Kovalainen pedig még a Q2-ből sem jutott tovább. „Az autónk egész hétvégén szépen ment a vizes pályán, ezért jobb teljesítményre számítottunk" – ismerte el a csapat vezető versenymérnöke, Alan Permane.

Grosjean úgy vélte, az okozta a vesztét, hogy a zuhé miatt késve kezdődő Q3-ban ő váltott a legkorábban az intermediate gumikra. „Nehéz volt eldönteni, hogy a döntőben milyen gumikat használjunk" – ismerte el a francia. „Ezért választottuk az intereket, de végül kicsit túl sok víz állt még a pályán, amitől kétségkívül érdekessé vált a helyzet."

Grosjean a Q3 elején csak egy felvezető kört teljesített az esőgumikon Forrás: Lotus

„A köröm nem bizonyult elég jónak, az autónk azonban egész hétvégén remekül ment, ezért a versennyel kapcsolatban az időjárástól függetlenül optimista vagyok."

Kovalainen, aki a Q1-et még az 5. helyen zárta, nem tagadta, hogy saját hibájából nem sikerült beverekednie magát a döntőbe. „Sajnálatos, hogy nem jutottam a legjobb tíz közé, de a második etapban egyszerűen nem volt meg hozzá a tempóm; ennyire egyszerű" – mondta. „A körülmények nem voltak ideálisak, de mindenki ugyanabban a cipőben járt, és az autómmal nem volt semmilyen gond, úgyhogy nem panaszkodhatok."

Permane úgy vélte, ha vasárnap száraz lesz az idő, az a Lotusnak fog kedvezni, mert „mindenki a gumikkal kapcsolatos adatok nélkül vág majd neki a versenynek, ami előnyt jelenthet számunkra, mert mi általában a legjobbak közé tartozunk a gumikkal való bánásmód szempontjából."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!