Vágólapra másolva!
Egy brit bulvárlap úgy tudja, még a Mercedes elnökéhez is elrepült tárgyalni, hogy megakadályozza, a protezsáltja hozzájuk szerződjön. Kiderült az is, hogy a McLarennek majdnem sikerült elhelyeznie Magnussent egy másik csapathoz, amely azonban utólag visszakozott. Péreznek ezért kellett mennie.

A Daily Mail értesülései szerint a McLaren korábbi főnöke, Ron Dennis tavaly megpróbálta megakadályozni, hogy védence, Lewis Hamilton átigazoljon a rivális Mercedeshez. Ennek érdekében Stuttgartba is elutazott, hogy az autógyár elnökével, Dieter Zetschével tárgyaljon a versenyzőről, akit még tinédzserként ő fedezett fel, de akivel az elmúlt években megromlott a viszonya. A bulvárlap úgy tudja, terítékre került egy arról készült riport is, hogy Hamiltont tavaly júliusban egyszerre tíz nővel látták bulizni Londonban.

„Számomra ez vihar egy teáscsészében" – mondta Dennis. „Igen, valóban egyeztettem Dieterrel, és a találkozóinkon persze szóba került sokféle téma, némelyik Lewist érintette. Beszélgettünk arról is, hogy Lewist egy londoni szállodában lefotózták egy csomó nővel, ennek azonban semmi köze nem volt ahhoz, hogy elhagyta a McLarent."

Dennisnek nem tetszett, hogy Hamilton elhagyja a McLarent, ahol felnevelték Forrás: McLaren

Közben a Formula1.com-nak a McLaren jelenlegi csapatfőnöke, Martin Whitmarsh elárulta, hogy Sergio Pérezt többek között azért menesztették, mert az utódjával, Kevin Magnussennel kapcsolatos eredeti terveik meghiúsultak. Egy másik istállóhoz akarták elhelyezni a fiatal dánt, de annak a főnöke később visszalépett. Whitmarsh még mindig dühös rá.

„Reméltem, hogy sikerül szereznem egy ülést (Magnussennek). Meg is állapodtam egy csapatfőnökkel, kezet ráztunk az üzletre, csakhogy visszalépett" – mondta Whitmarsh. „Szeretném elárulni, hogy ki volt az, de nem fogom."

„Még huszonöt év után is nehezen térek napirendre az ilyesmi felett. Tudom, hogy nem kellene, de reménytelenül naiv vagyok. Továbbra is azt hiszem, hogy ha valakinek a szemébe nézel, és kezet rázol vele, azzal megköttetett az üzlet. Ezért ha úgy alakul, mint Magnussen esetében, az sokként ér – ilyenkor figyelmeztetnem kell magamat, hogy ne legyen naiv."

„Mivel így alakult, úgy döntöttem, adjunk lehetőséget Kevinnek mi" – tette hozzá Whitmarsh. Ez azt is jelenti, hogy ha a másik csapat nem visszakozik, Pérez jövőre még valószínűleg maradhatott volna a McLarennél.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!