Vágólapra másolva!
A Brazil Nagydíj első edzésén meggyűlt a baja a beállításokkal, s bár sikerült javítani rajta, az időmérőn további módosításokra lesz szüksége, ha maradnak a vizes körülmények.

Bár nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni belőle, jelzésértékű, hogy Romain Grosjean a Brazil Nagydíj első edzésnapján mindkét tréningen lassabb volt a Lotus színeiben csak a második versenyére készülő csapattársánál, Heikki Kovalainennél. A francia elismerte, hogy a vizes pályán egyelőre nem érzi száz százalékosnak az autóját.

"A maihoz hasonló esőhöz szükséges beállításokon még javítanunk kell" - jelentette ki. "Délelőtt alig volt tapadás, nagyon alulkormányzott volt az autó, délutánra azonban előreléptünk ezen a téren, és vannak ötleteink, hogy miképp javuljunk tovább holnapra."

Romain Grosjean egyelőre nem teljesen elégedett Forrás: AFP

Az előrejelzés alapján az időmérőn ismét nagy lesz az esély az esőre, a vasárnapi futamra azonban vélhetően már száraz körülmények között kerül majd sor. Kovalainen délután csak Nico Rosbergnél, valamint a két Red Bullnál futott lassabb időt, és nem is tűnik elégedetlennek.

"Nem ért nagy meglepetés, az autó egész jól viselkedett. Kicsit nehezebb volt vezetni, mint száraz körülmények között, de számítottunk erre. A csapat fejlődött ezen a téren" - mondta. A Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane úgy fogalmazott, hogy "összességében elégedettek" az istállónál.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!