Vágólapra másolva!
A hétvége további részére várható hasonló körülmények miatt. A Ferrari nem tudja, hol áll az erősorrendben, de nem számít komoly felfordulásra az előző versenyekhez képest.

A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry elmondta, hogy az idényzáró Brazil Nagydíjon sem várható komoly felfordulás a csapatok erősorrendjében. Ezt annak ellenére úgy véli, hogy az eső megnehezítette az első edzésnapot, lehetetlenné téve az összehasonlításokat. "Bár a két edzésen megtett körök száma nem elegendő ahhoz, hogy pontos képet kapjunk az erősorrendről, nem számítok jelentős különbségre az előző nagydíjakhoz képest" - fogalmazott a szakember, aki elmondta, hogy a csapat próbarajtokat és bokszkiállásokat gyakorolt, valamint aerodinamikai teszteket végzett.

Fernando Alonso úgy véli, hogy a pénteki körözés sem volt felesleges. "Mivel a hétvége további részére hasonló időjárás várható, mondhatjuk, hogy az edzés rövid, de jó volt" - közölte. "Ahhoz, hogy jól szerepeljünk itt, némi szerencse is szükségeltetik, mivel ilyen körülmények között mindig segítséget jelent, ha valaki a megfelelő helyen tartózkodik a megfelelő időben."

Fernando Alonso (Ferrari) Forrás: AFP

Alonso 11., az utolsó ferraris versenyére készülő Felipe Massa 7. lett a délutáni edzésen, kicsit jobb körülmények között, délelőtt azonban a spanyol ért el jobb köridőt. "Nehéz megállapítani, hogyan alakul majd a hétvége, mert noha ma nem voltunk gyorsak az esőben, korai lenne megítélni, hogy milyen feltételek lennének a legkedvezőbbek az autónk számára" - mondta a brazil.

Massa a megszokott citromsárga színű sisakja helyett ezúttal egy piros alapút visel, így búcsúzva csapatától.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!