Vágólapra másolva!
A Forma-1 nagyura a Red Bull csapatfőnökét megfelelő utódnak látná. Horner megtiszteltetésnek veszi ezt, de szerinte szomorú lesz az a nap, amikor már nem Ecclestone fogja irányítani a sportágat.

A jelenleg 83 éves Bernie Ecclestone évtizedek óta a Forma-1 első számú üzleti irányítója, és ahogy öregszik, értelemszerűen egyre többször merül fel a kérdés, hogy ki fog majd a helyére lépni, ha már nem lesz képes ellátni a feladatait. A hétvégén Ecclestone megemlített egy jelöltet, akit szívesen látna utódként, méghozzá a Red Bullt irányító Christian Hornert.

"Christian lenne az ideális. Lehetne egy átmeneti közös időszakunk is. Olyasvalakire van szükség, aki ismeri a sportágat" - közölte. "Ha kívülről érkezne egy vállalati típusú személy, nem hiszem, hogy tudnék vele dolgozni. Öt percig sem."

"Az emberek velem tárgyalnak, mert ismernek, megbíznak bennem, és én is régóta ismerem őket. Tudják, hogy őszinte vagyok velük, és Christianra ugyanez érvényes."

Christian Horner egyelőre a Red Bullra koncentrál Forrás: Red Bull

Hornert 2017 végéig köti szerződés a Red Bullhoz. A csapatfőnök megtisztelőnek tartja, hogy Ecclestone potenciális utódként gondolt rá, jelenleg azonban nincs olyan ambíciója, hogy a helyére lépjen.

"Ez nagyon hízelgő, de minden figyelmem a csapatomra és a közeljövőre irányul" - mondta a BBC Sportnak. "Még sokáig itt lesz (Ecclestone). Nagyszerű formában van, és továbbra is remek üzleteket köt a sportág érdekében. Nem tudom, ki helyettesíthetné őt. Bernie egyedülálló módon végzi a munkáját, és szomorú nap lesz a sportágnak, ha már nem lesz itt."

Ecclestone jövője a Forma-1 élén az utóbbi időben megingott a különböző bírósági ügyei miatt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!