Vágólapra másolva!
A Mercedes két versenyzője nem ért egyet abban, hogy Massa újjá fog-e születni a csapatváltásnak köszönhetően. Rosberg szerint a Ferrari után korlátozva fogja érezni magát.

Lewis Hamilton úgy véli, hozzá hasonlóan 2008-as világbajnoki ellenfelének, Felipe Massának is jót fog tenni a levegőváltozás, amikor jövőre nyolc év után átigazol a Ferraritól a Williamshez. Tavaly Hamiltont is sokan kritizálták amiatt, hogy elhagyta a McLarent a Mercedes kedvéért, de végül lelkileg és az eredményeket tekintve is pozitívan jött ki a váltásból.

„Ez nagyszerű lehetőség Felipe számára" – mondta a Globónak. „Már nagyon régóta versenyzett a Ferrarinál. Ez bizonyos szempontból jó, másfelől viszont ösztönzően fog hatni rá, hogy kipróbálhat valami újat, és új emberekkel dolgozhat együtt. Ez olyan lesz számára, mintha kimenne a friss levegőre. Nekem is olyan volt."

Massa Hamilton szerint jól, Rosberg szerint rosszul fog járni a Williamsszel Forrás: Ferrari

„Ráadásul (a Williamsnek) jövőre jó motorja is lesz, úgyhogy ez fordulatot hozhat (Massa) pályafutásában" – tette hozzá Hamilton arra célozva, hogy a grove-i istálló a turbókorszakban Renault-ról Mercedes erőforrásokra vált. Massa maga sem tagadta, hogy ezt a szempontot ő is számításba vette a döntése során.

Hamilton csapattársa, Nico Rosberg ugyanakkor nem tartja feltétlenül előnyösnek, hogy Massa kénytelen volt elhagyni a Ferrarit, mert a Williamsnél szerinte korlátokba fog ütközni a szegényesebb erőforrások miatt.

„Szerintem elég nehéz időszak vár rá" – mondta Rosberg, aki szintén versenyzett a Williamsnél. „Egy olyan csapattól, mint a Ferrari, ahol bármi lehetséges, átmenni egy olyanhoz, mint a Williams, minden sokkal szűkösebbnek fog tűnni számára. Nehéz lesz alkalmazkodnia egy kisebb csapathoz."

Mielőtt 2006-ban a Ferrarihoz igazolt, Massa három évet töltött a Saubernél.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!