Vágólapra másolva!
Montezemolo újra odaszúrt a spanyolnak, kijelentve, hogy senkit nem tekint első- vagy másodhegedűsnek a csapatnál.

Miután tízből csak nyolc pontot adott Fernando Alonso idei szezonjára, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo újabb szurkálódó megjegyzést tett a spanyol versenyzőre. Bár nem titkoltan Alonsót tartják a csapat elsőhegedűsének, Montezemolo most a CNN-nek kijelentette, hogy „én nem szeretem az első- és második számú versenyző fogalmát."

Alonso a Ferrarinál töltött négy szezonjából idén már harmadszorra végzett az egyéni összetett 2. helyén, mindig legyőzve a világbajnok Red Bullt vezető Mark Webbert. Ugyanakkor több jel utal arra, hogy idén megromlott a viszonya a csapattal. Már a nyáron is volt egy nyilvános konfliktusa Montezemolóval, amikor a Hungaroringen nyíltan célzott rá, hogy elégedetlen az autójával.

Montezemolo szerint Alonso nem elsőszámú versenyző a Ferrarinál Forrás: Ferrari

„Alonso tudja, hogy nem csak a saját, hanem a Ferrari győzelmei érdekében is hajt" – vélte Montezemolo. „A Ferrari egy csapat, ezért elvárom, hogy a versenyzői is csapatjátékosként, ne különálló emberként vezessenek és viselkedjenek."

A Ferrari 2014-re annak ellenére igazolta le Kimi Räikkönent, hogy Alonso szerette volna, ha Felipe Massa marad a csapattársa inkább. A kérdésre, hogy Alonso és Räikkönen, akiket korábban mindig elsőhegedűsnek tekintettek a csapatuknál, ki fog-e jönni egymással, Montezemolo kétértelmű választ adott. „Nem akarom azt mondani, hogy már túl öregek..." – mondta. „De igen, biztosan meglesznek egymással."

Noha hivatalosan 2016-ig köti szerződés a Ferrarihoz, továbbra is nyílt titok, hogy Alonsóra szemet vetett a 2015-ben a McLaren motorszállítójaként visszatérő Honda.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!