Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint az ausztrálnak az utolsó F1-es versenyén is keményen kell küzdenie, ha le akarja győzni Sebastian Vettelt. Webber már várja, hogy elkezdődjön a következő fejezet a pályafutásában.

Christian Horner szerint Mark Webber annak ellenére sem számíthat csapattársa, Sebastian Vettel segítségére a Brazil Nagydíjon, hogy az istálló legfőbb célja az ausztrál pozíciójának javítása a bajnokságban. A Forma-1-től az idény végén búcsúzó Webber most csak a tabella 5. helyén áll, de az utolsó két futamot kihagyó Kimi Räikkönentől csak 2, Lewis Hamiltontól pedig 6 pont választja el.

Nagyon örülnék, ha megnyerné az utolsó futamát – micsoda búcsú lenne! De Sebastiannak is az lesz a célja, hogy folytassa a rekordját” – mondta Horner, miután Vettel Austinban zsinórban a nyolcadik versenyét nyerte meg. „Mint mindig, most is nyílt küzdelemben fog eldőlni közöttük a sorrend. Mark sem szeretne ajándékba kapni egy győzelmet.”

A 37 éves Webber egy Formula1.com-nak adott interjúban elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy a visszavonulás mellett döntött - sőt alig várja, hogy lezáruljon életének ez a fejezete. Pályafutása legszebb pillanatának a 2009-ben, a Nürburgringen aratott első győzelmét tartja, a legnagyobb csalódásnak pedig a 2010-es világbajnokság elvesztését.

Utolsó futamára készül Mark Webber Forrás: Origo

„Ez volt az egyik legkeményebb pillanat, de ilyen az élet – ha nagy célokat tűzünk ki magunknak, néha nem érjük el őket. Igaz, nagyon csalódott voltam, de rendkívül büszke vagyok rá, hogy az utolsó futamig harcolhattam a bajnoki címért, ráadásul egy ilyen nehéz évben” – mondta Webber, akinek Sebastian Vettellel és Fernando Alonsóval kellett felvennie a harcot.

Bár pályafutása utolsó öt évét Vettel árnyékában töltötte, Webber nem bánta meg, hogy 2007-ben a Red Bullhoz szerződött. „Ki tudta volna megjósolni azt, ami a Red Bull-lal történt? Amikor csatlakoztam hozzájuk, ’particsapatként’ tekintettek rájuk, és még csak gondolni sem mert rá senki, hogy egyszer ilyen sikeresek leszünk” – magyarázta.

„Amikor eljöttem a Williamstől, nehéznek tűnt a helyzetem, de végül jó döntésnek bizonyult” – mondta a Red Bullos szerződéséről. „Pedig akkoriban mindenki azt mondta, hogy hülyeséget csináltam – ennek ellenére egy csodálatos sikertörténet lett a vége.”

Webber a következő évtől a Porsche Le Mans-programjában vesz részt, és egyértelműen az a célja, hogy megnyerje a legendás 24 órás versenyt. „Le Mans-ra mindig úgy tekintettem, mint egy lezáratlan fejezetre” – mondta az ausztrál, aki 1998-ban és 1999-ben már indult a versenyen. „A Porschénél ráadásul olyan emberekkel is fogok találkozni, akikkel korábban a Forma-1-ben is dolgoztam együtt. Ez is növeli az önbizalmamat.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!